Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

"Bílé šrotovné": Je to jen trik! Zaplatíte víc než jinde!

Autor: kb, oj - 
24. dubna 2009
05:00

Nechci slevu zadarmo, přesně tak by mohli litovat ti, kteří se nechali nachytat na »bílé šrotovné«. Blesk to šel vyzkoušet do obou řetězců, které tisícikorunu od ČEZ za likvidaci starého přístroje a koupi nového úsporného nabízejí.

Jak v Datartu, tak i v Euronicsu by bylo nutné za vybranou pračku a chladničku s mrazničkou zaplatit víc, než je cena v internetových obchodech!

Sháníme kombinovanou chladničku Elektrolux a pračku Bosch. V Datartu v Praze-Letňanech i v Euronicsu ve Vysočanech uspějeme. I když bychom ale jako zákazníci ČEZ za likvidaci starého spotřebiče žádali 1000 Kč slevu, máme za lednici zaplatit víc, než při koupi v nejlevnějším internetovém obchodě. V Euronicsu je to dokonce o téměř 900 Kč víc. A stejné je to v případě pračky. Tady si člověk za slevu dokonce připlatí víc než tisícovku!

miky116 ( 24. dubna 2009 23:13 )

Vy jste marní.... co takovým i.ditotům budu vysvětlovat.... jak můžete srovnávat internetový obchod s kamenným.... a že jste do té Vaší uveřejněné částky započítaly dopravné.... vy výte ho.vno, hlavně, že máte článek.....Nakupuji na internetu a jsem nad míru spokolenený.... tohle je akce pro kamené obchody... ne pro internetový obchod!!!!!!!!!!!!!!!

mash ( 24. dubna 2009 11:29 )

micha: Nechce se zastavat ani toho, ani toho... Ale vy prosim nebudte dementni a svoji tupost nerozsirujte dal. Je jasne, ze eshopy maji levnejsi ceny (ostatne, ja tam take nektere veci kupuju). Vite proc to tak je? Protoze vesmes maji jednu zaprdenou kancelaricku, napr. 2 zamestnance a tim to mnohdy konci. Kdyzto velke kamenne obchody museji navic jeste platit horu zamestnancu, pronajatou budovu a sklad, ostrahu objektu, pojisteni, atd...

micha ( 24. dubna 2009 11:25 )

no nevim kdo psal článek, ale asi tomu moc nerozumí, protože ceny zboží v obchodech neurčuje ČEZ, ale provozovatel obchodu...takže pokud tu někdo někoho natahuje, tak obchod a ne ČEZ...

quasimodo ( 24. dubna 2009 10:44 )

ze by k obzive?

kukuku ( 24. dubna 2009 09:17 )

Máš eShop, ale nepochopil jsi, k čemu ho máš. Já jsem několik věcí koupil postupem: 1) studium nabídky eShopů, 2) obchůzka kamenných obchodů za účelem obhlídky "jak to v reálu vypadá", 3) koupě v nejvýhodnějším eShopu. V článku je nejdůležitělší informace, že nákup v Datartu (i po slevě od ČEZu) je dražší než v eShopu. Naznačuje, že ČEZ svou promoakcí zblbne národ a pak se s Datartem se podělí o výnos.

Zobrazit celou diskusi