Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čech (47) uvězněn ve výtahu 46 hodin!

Autor: Matúš Růžička - 
20. dubna 2009
05:00

Služební cesta se pro Stanislava Skaličku (47) z Fryštáku u Zlína stala vězením. Když nastoupil do výtahu v bytovém komplexu ve slovenské Oščadnici, tak čekal, že za chvíli bude v přízemí. Výtah měl však poruchu a Čech v něm musel zůstat 46 hodin. Jeho křik nikdo neslyšel…

Když Stanislav nastupoval ve středu do výtahu, v žádném případě netušil, že v něm stráví dva dny a dvě noci. „Doufal jsem, že každou chvilku mě někdo najde,“ říkal muž už s úlevou po svém vysvobození. „Doufal jsem hodinu, dvě, celý den. Stále jsem doufal,“ opakoval Stanislav. Lokální signalizační zařízení fungovalo, ale v bytovém komplexu nikdo nebyl, protože se využívá většinou jen v zimní sezoně.

„Dlouho mi trvalo, než jsem pochopil, že mě nikdo neslyší,“ zoufal Stanislav. Pocit bezmocnosti byl stále větší a větší. „Snažil jsem se dostat ven násilím za každou cenu, ale podařilo se mi vytvořit jen malou škvíru, kterou mi dovnitř proudil čerstvý vzduch,“ vysvětluje muž, který si s sebou nevzal ani mobil, protože si chtěl jen na chvilku z bytu odběhnout. Jeho manželka zalarmovala českou policii, která vyhlásila pátrání.

V pátek požádali o pomoc své kolegy v Žilině. V pátek v 17.15 se muže podařilo policistům za pomoci domovníka vysvobodit. „Když jsem slyšel klíč v zámku domovních dveří, začal jsem křičet ze všech sil. Ještě nikdy jsem tak rád neviděl policajty jako v tomhle momentě,“ uzavřel Stanislav svůj příběh.

janco1 ( 20. dubna 2009 22:31 )

Vie mi niekto vôbec povedať, ako sa dospelý človek ubytuje niekde v cudzine sám a jeho rodina alebo priatelia nevedia kde je? To , že nastal problém z výťahom sa môže stať. Osobne , pokiaľ by som sa niekde ubytoval a som tam len ja, tak pôjdem radšej dole po schodoch. Asi bol lenivý.

kmotrdrobek ( 20. dubna 2009 10:30 )

Čech na Slovensku málem zemřel ve výtahu, zatím co v ČR nastoupili do politického výtahu dva slováci a výteh je veze na ministerská křesla. http://politikmann.webgarden.cz

danus ( 20. dubna 2009 06:08 )

je to pan Ruzicka , nebo pan Skalicka?

Zobrazit celou diskusi