Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Oběšený pes visel v parku!

Pes před smrtí hodně trpěl. Záhada je, proč ho tam majitel takto ponechal.
Pes před smrtí hodně trpěl. Záhada je, proč ho tam majitel takto ponechal.  (Autor: pro Blesk - MP Most)
Autor: lac, oj - 
18. dubna 2009
06:23

Dobrmana oběšeného v parku v Mostě našel včera ráno náhodný chodec. Pes měl zaříznutý obojek z bílého kovu do krku. Mohl přeskočit a oběsit se sám, také ho majitel mohl ve vzteku shodit.

Před smrtí pes každopádně hodně trpěl. A majitel ho tam takto ponechal!

Šlo o čistokrevné zvíře. Dobrman byl tetovaný v uchu, ale neměl čip ani registrační známku. „Pokud ho kdokoliv utýral nebo majitel jen uvázal, měl domyslet, že pes může přeskočit a oběsit se. I tak by to mělo být kvalifikováno jako trestný čin. Dotyčný by měl nést zodpovědnost,“ má jasno Zdeňka Horáčková, předsedkyně teplické pobočky Ligy na ochranu zvířat.

Dodala, že by neměl být problém dopátrat chovatele podle tetovacího čísla, které je zapsané v Plemenné knize a následně majitele. „Zajišťujeme důkazy. Mohlo by jít o utýrání na veřejnosti,“ potvrdila mostecká policejní mluvčí Alena Bartošová.

V případě viny hrozí pachateli až dva roky vězení.

chakin ( 18. dubna 2009 11:39 )

kdo mohl oběsit tak hekyho psa (dobrmana) kdoto mohl udělat kdo

andrae ( 18. dubna 2009 08:33 )

Hovado clovek.

orchidei ( 18. dubna 2009 08:11 )

Nedá se říci nic jiného,že tohle může udělat jen imbecilní hovado,kterého musí pánbůh potrestat.Tohle,že by udělal člověk to si nikdo nemůže myslet!Jen mě mrzí,že ikdyž takového krypla najdou tak se to jen ututlá.Měli byho podstrčit lidem,aby si to s ním vyřídili určitě je v republice ještě pár slušných lidí,kterým není osud takto týraných psů lhostejný.Nedá se nic jiného říct než ,že tě ty ubožáku proklínám a pamatuj,že i když tě neznám tak se mému prokletí nevymaníš!

kmotrdrobek ( 18. dubna 2009 08:01 )

Je mi pejska líto. A dobrmani se mi zrovna líbí. Zřejmě si ho v noci spletl nějaký opilec s Davidem Rathem, protože oba štěkají. http://politikmann.webgarden.cz

pavp ( 18. dubna 2009 07:37 )

jsm

Zobrazit celou diskusi