Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Štíhlice u Prahy: Kulky ze samopalu tu svištěly nad hlavou!

Autor: Jan Doležal - 
16. dubna 2009
20:14

Kdo to byl? Jak je tohle vůbec možné? Po lidech ze Štíhlic nedaleko Prahy někdo střílel ze samopalu! Kulky lidem prý svištěly nad hlavou, některé se zaryly do fasády bytovky a jedna rozbila okno u domu.

Bylo to cvičení armády? Nebo někdo jiný opravdu pálil po lidech úmyslně? Na případu dělá kriminálka, policie ale podrobnosti tají!

Miroslav Hanzelín opravoval 30. března odpoledne na dvoře auto. Najednou uslyšel za vesnicí přistávat vrtulník. „Nepřekvapilo mě to, protože přilétal na nedalekou louku pravidelně každé pondělí. Najednou jsem ale zaregistroval výstřely a hned nato uslyšel, jak se kulky odrážejí od stěny protější bytovky,“ vyprávěl včera Blesku Hanzelín.

„Zrovna jsem se chystala, že si píchnu inzulin, když jsem uslyšela ránu a řinčení skla. Když u mě pak byli policajti, našli pod oknem kulku ze samopalu. Kdybych v okně neměla dekoračku, mohla jsem být mrtvá,“ vypráví další žena z bytovky.

„Můžu potvrdit, že případ prověřujeme. Z taktických důvodů ale zatím nebudeme zveřejňovat konkrétnější informace,“ pouze řekla Petra Čimová z kolínské policie.

Lidé ze Štíhlic se shodují, že tam přistál vojenský vrtulník, vojáci vyskákali a začali pálit směrem k vesnici. Armáda to ale rezolutně odmítá. „Na žádost policie jsme celou záležitost prověřili a vyloučili, že by údajnou palbu na civilní objekty vedl vojenský vrtulník. Stroj sice plnil v okolí obce výcvikové úkoly, v jeho výbavě ale nebyly žádné zbraně a palubní personál rovněž nebyl ozbrojený. Posádka vrtulníku Mi-17 cvičila přistání do omezeného prostoru,“ řekl mluvčí vojenské policie Jan Čermák.

jaro26 ( 18. dubna 2009 21:29 )

vsechno se taji a nikdo nic nepovi !!! dete do hajzlu,kreteni.. hlavne .ze vy nahore se mate dobre.....

Zobrazit celou diskusi