Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šéfredaktor deníku Blesk o tzv. náhubkovém zákoně

Vladimír Mužík
Vladimír Mužík  (Autor: Foto Blesk - Jiří Černohorský)
Autor: Vladimír Mužík, šéfredaktor deníku Blesk - 
1. dubna 2009
11:43

Vážení čtenáři, dnešním dnem (středa, 1. duben) vstoupil v platnost takzvaný náhubkový zákon z dílny poslanců (zejména Marka Bendy – ODS) a senátorů.

Jeho původním cílem bylo poskytnout ochranu obětem trestných činů, aby nebyly nadále traumatizovány publikováním informací o sobě a svých blízkých. Původní záměr, s nímž lze na sto procent souhlasit, se zvrhl nedomyšleností tvůrců zákona, poslanců, senátorů i prezidenta Václava Klause v naprostý paskvil.

Paskvil takového ražení, že ve svých důsledcích omezuje svobodu slova, zakazuje informovat například o trestných činech poslanců či senátorů…

Novinářům zcela znemožňuje u policie ověřovat informace, neboť to je zakázané, znemožňuje publikovat odposlechy, které často ukazují na závažnou trestnou činnost.

To, co poslanci (Marek Benda – ODS) a senátoři stvořili a Václav Klaus podepsal, je jeden z nejhorších zákonů v historii České republiky.

Blesku nezbývá než ho respektovat. Doufejme, že jen do té doby, než někoho z rozumných poslanců a senátorů napadne, že omezovat demokracii je smrtonosné!

Vězení pro novináře... Vězení pro novináře... | vezenipronovinare.cz

VÍCE O NOVÉM ZÁKONU NAJDETE ZDE!