Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Pithart vytáhl do boje proti 'náhubkovému zákon

Petr Pithart
Petr Pithart  (Autor: Archív)
Autor: jos, ČTK - 
1. dubna 2009
00:00

Kvůli kontroverzní novele trestního řádu a zákona, která zakazuje například zveřejnění identity obětí závažných trestných činů nebo informací z policejních odposlechů, se zlobí také místopředseda Senátu Petr Pithart (KDU-ČSL).

Lidové noviny informují, že Pithart prý podá ústavní stížnost. Prý už sehnal 17 senátorských hlasů, kterých je pro podání stížnosti zapotřebí.

"Jména senátorů, kteří přislíbili podporu, vám nyní neřeknu. Mám jich ale dost, opravdu dost, více než těch požadovaných 17," řekl deníku Pithart.

Rozběhly se také práce na přípravě ústavní stížnosti. "Již jsme oslovili právníka, který si ale vzal dva dny na rozmyšlenou," dodal Pithart.

Nový zákon kritizují i jiní politici. "Ten zákon je blbý celkově," řekl například podle internetové verze MF Dnes předseda Zelených Martin Bursík.

Zákonná úprava, která měla původně ochránit především týrané a zneužívané děti, se zejména kvůli části o odposleších nelíbí médiím, některým senátorům nebo hnutím.

Média se budou snažit dodržovat takzvaný náhubkový zákon i přesto, že s ním z valné většiny nesouhlasí a považují ho za špatný.

kapka6 ( 1. dubna 2009 10:02 )

No koukám, že ti Komunisti asi nebyli tak špatní, že si jejich metody osvojili i demokraté! Můžeme se taky dočkat Langrové STB! pozor v čem byli vychováni to i žijou!!!!!

oldedek ( 1. dubna 2009 10:02 )

Nevím jestli nyní neprozradím nějakou tajnost, ale Benda je opravdu, ale opravdu hloupý člověk...

johanka ( 1. dubna 2009 09:54 )

O co naši vládě a předním polikům jde ???? Tomu, aby zavedli cenzůru, lhali občanům, rozprodávali zbytek státního majetku ve svůj prospěch a hrabali peníze na svá tučná konta, aby jejich zásluhou padali stále do větší chudoby ti, co už takhle mají problémy se udržet nad "vodou" - tomu se prosím říká, že konečně PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZILA NAD LŽÍ A NENÁVISTÍ ????? To je DEMOKRACIE ???? Mají vážné obavy, aby se národ nedozvěděl ještě více o jejich "čistých" akcích, úplatcích a zlodějnách

twigy ( 1. dubna 2009 08:15 )

Svobody slova, nehorázná protekcionální nedemokratická cenzura ! Zpátky do diktatury!!!

Zobrazit celou diskusi