Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Za faul na hřišti dostal podmínku

Autor: Marie Machková - 
26. února 2009
17:12

Za fotbalový faul podmínka! Aleš Sokolík (21) při zápasu těžce zranil protihráče Radima Výtiska (37). Ten je po jeho zákroku na plném invalidním důchodě. Sokolíkovo chování na hřišti včera posuzoval soud v Novém Jičíně.

Incident se odehrál předloni v květnu během zápasu dvou vesnických družstev. Sokolík v barvách domácích Bartošovic bojoval o míč tak agresivně, že Výtiska z TJ Jistebník zasáhl do nohy. Zlomil mu holenní i lýtkovou kost.

"Já už jsem míč dávno odkopl, když přiběhl Sokolík a při skluzu mi prošlápl nohu. Byla to strašná bolest. Jsem přesvědčen, že mě zranil úmyslně," řekl Výtisk.

36. minuta zápasu mu úplně změnila život. Otevřená zlomenina s posunutými úlomky kostí se mu špatně hojila. Dostal zánět a přidala se obrna nervů.

"Bylo to těžké a bolestivé zranění" konstatoval znalec. Výtisk dodnes necítí chodidlo a kulhá. "Kvůli invaliditě jsem přišel o práci," stěžoval si horník.

"Mám čtyři děti a důchod třetinový v porovnání s platem na šachtě," dodal Výtisk.

Sokolík působil u soudu sebejistě. Dokonce se chvílemi smál. Vypovídat ale odmítl. Dostal šestiměsíční trest s podmíněným odkladem na 1,5 roku. Třicet měsíců nesmí hrát v utkáních Českomoravského fotbalového svazu. Také má pojišťovně zaplatit za léčbu Výtiska 45 tisíc korun. Státní zástupce i Sokolík si ponechali lhůtu k vyjádření.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi