Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

České prostitutky za rok vydělaly 9 miliard korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK - 
24. února 2009
07:12

Prostitutky vyberou ročně v Česku od zákazníků takřka devět miliard korun. Na celkovém výkonu ekonomiky se tak podílejí dvěma desetinami procenta. Uvedl to dnes server Lidovky.cz s odvoláním šetření Českého statistického úřadu.

Přestože se počet prostitutek v Česku drží už několik let na stejné úrovni, jejich celkový obrat se začíná mírně snižovat a mění se i jejich zvyklosti. Rapidně například ubývá žen, které se živí prostitucí na ulici, a přibývá zaměstnankyň erotických klubů ve městech.

"Celkový počet prostitutek se podle našich šetření za posledních pět let příliš nezměnil a pohybuje se mezi devíti až deseti tisíci ženami," řekl vedoucí oddělení srovnávacích studií ČSÚ Jiří Vopravil.

Ministerstvo práce a sociálních věcí loni v prosinci uvedlo, že hodlá v roce 2009 důkladně zmapovat prostituci v Česku. Výzkum by měl být hotov do konce letošního roku, ministerstvo na něj vyčlenilo dva miliony korun.

Podle ministerstva by výzkum měl zejména zmapovat formy prostituce a její výskyt v jednotlivých regionech. Výzkum by měl zejména popsat strukturu prostitučního prostředí i její formy, tedy zejména pouliční, klubovou a bytovou prostituci.

anil ( 24. února 2009 10:45 )

Jo, oni tam taky choděj.

anil ( 24. února 2009 10:44 )

Hlavně zmapujte ty chlapy, ať neroznášej nemoci.

martinek866 ( 24. února 2009 09:51 )

Nechte ty holky na pokoji,když chtějí podnikat at podnikaji i se svím telem.možná že by stát mohl zmapovat politiky kdo co udelal pro stát a kdo co posral možná by to bylo zajímavější

Zobrazit celou diskusi