Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kulův náměstek Václavek odchází s rentou i domem

Milan Václavek
Milan Václavek  (Autor: VSCR)
Autor: ČTK - 
19. února 2009
07:50

Náměstek generálního ředitele vězeňské služby Milan Václavek odchází ke konci února na vlastní žádost z funkce. Dostane rentu asi 40 tisíc korun a koupil dům, který patřil znojemské věznici!

Informuje o tom deník Právo.

Kromě zákonem dané měsíční renty ve výši asi 40.000 korun a jednorázového odchodného kolem půl milionu korun získal podle listu do vlastnictví rodinný dům v centru Znojma, který patřil tamní věznici. V minulosti Václavek tuto věznici devět let vedl, uvedlo Právo.

Sto let starý dům v Lužické ulici s bytem 4 plus 1 a dvorkem prý koupil počátkem loňského prosince za 1,2 milionu korun. "Dům znám a jeho cenu na znojemském trhu loni v prosinci bych odhadovala na zhruba 2,5 milionu korun," cituje Právo nejmenovanou realitní agentku.

Generální ředitel vězeňské služby Luděk Kula už nechal okolnosti prodeje domu přezkoumat. Věc předal odboru kontroly, řekl listu mluvčí vězeňské služby Robert Káčer.

Václavek ale problém v ceně, za kterou dům koupil, nevidí. "Šlo o normální privatizaci, v rámci níž mi dům prodávalo ministerstvo financí, které onu kupní cenu 1,2 milionu samo určilo. Nebyl jsem to tedy ani já, ani generální ředitel vězeňské služby," řekl Právu. Odhadní cena domu byla podle Václavka 560.000 korun. Je mu prý jasné, že tržní cena je vyšší, upozornil ale na to, že objekt prodával stát.

Bývalý ředitel věznice a od 1. prosince 2005 Kulův náměstek pro bezpečnost odhadl, že dostal rodinný dům s bytem přidělen jako služební v roce 2003. Když se následně vězeňská služba rozhodla v rámci privatizace svých nemovitostí zbavit, musel údajně Václavek dům koupit, nebo by ho prodali někomu jinému.

oldedek ( 19. února 2009 11:36 )

Měl to asi v práci moc blbý, málo mu platili, tak mu musí trošku přilepšit. No asi se dost naučili taky od těch co hlídají. A dostane taky takový meč za 100.000 jako má Kula ? Ten by taky moc potřeboval... A na ten 40 tisícový důchod mu dávám taky trochu já ? Z toho by jsem měl moc velkou radost....

kibic ( 19. února 2009 09:35 )

jj, tady uz se s tim ani nijak netaji, proste to koupi za par supu a hotovo.

pup70 ( 19. února 2009 08:56 )

Jasně a ještě mu dejte třeba zadarmo služební auto . Tady to fakt už nemá chybu.

Zobrazit celou diskusi