Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dělník nalezl při opravě domu starou kostru dítěte

ilustračné foto
ilustračné foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, hlo - 
16. února 2009
15:25

Dělník nalezl před deseti dny při rekonstrukci domu na náměstí F. X. Richtera v Holešově na Kroměřížsku kostru dítěte. To záhadně zemřelo minimálně před 20 lety!

Pozůstatky objevil za trámem na půdě. Soudní pitva neprokázala cizí zavinění. Policie nyní mimo jiné zjišťuje, jak se kostra do domu dostala. Řekla to mluvčí kroměřížské policie Blanka Králová. Podle znalce dítě zemřelo před několika desítkami let, minimálně před dvaceti lety.

"Kriminalisté vzhledem k těmto poznatkům provádějí další šetření ve věci. Jde o mravenčí práci, kdy se za pomoci informací z katastru nemovitostí prošetřují minulí vlastníci a nájemníci domu," uvedla Králová. Pokud tyto osoby žijí, policie je hodlá vyslechnout. Následně po konzultaci s dozorujícím státním zástupcem stanoví další postup ve věci.

Policisté ve Zlínském kraji vyšetřovali nález kosterních pozůstatků i v loňském roce. Koncem dubna nalezl kostru náhodný kolemjdoucí v lese u Luhačovic na Zlínsku. Pitva i další expertizy prokázaly, že pozůstatky patří pohřešované ženě z Luhačovic, která loni v létě náhle odešla od rodiny. Čtyřiatřicetiletá matka několikaměsíčního miminka měla podle policie psychické problémy, cizí zavinění její smrti se neprokázalo.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi