Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Rusové chtějí české pistole!

CZ 75 D Compact, jedna z nejpoužívanějších pistolí ozbrojenými složkami ve světě. Koncept zbraně dnes kopíruje více než desítka výrobců.
CZ 75 D Compact, jedna z nejpoužívanějších pistolí ozbrojenými složkami ve světě. Koncept zbraně dnes kopíruje více než desítka výrobců.  (Autor: czub)
Autor: bel - 
16. února 2009
05:00

Tak to je úspěch! Jedním ze tří zahraničních výrobců zbraní, jejichž pistole můžou ruští vyšetřovatelé používat, je i model CZ 75 od České zbrojovky.

Prorazit do Ruska hrdého na svůj zbrojní průmysl přitom není vůbec jednoduché. Pracovníci ruské prokuratury mohli dosud používat jen ruské zbraně.

Teď se jejich arzenál rozšíří i o CZ 75, jednu z nejvíce používaných a nejkopírovanějších pistolí na světě. "Rozhodnutí je pro nás signálem, že snaha o zařazení naší zbraně do výzbroje ozbrojených složek v Rusku vyústila v další úspěch," řekl Blesku generální ředitel zbrojovky Lubomír Kovařík.

Do Ruska firma dodává hlavně lovecké zbraně, prodej pistolí je na civilním trhu zatím zakázán. Nejvíce se tak model CZ 75 vyváží do USA, do Ruska byl dovoz pistolí kvůli zdlouhavé certifikaci minimální.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kibic ( 16. února 2009 12:58 )

proboha, co to po nich chces? aby si to po sobe precetli? to uz by sem nestacili davat tolik blbosti jako ted. a buhvi jestli by to vubec k necemu bylo. asi jsou redaktori hodnoceni od poctu clanku a ne od jejich kvality

mouse ( 16. února 2009 11:42 )

Jedním ze tří zahraničních výrobců zbraní je i model CZ 75?

Zobrazit celou diskusi