Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Lékaři přiznali: Havlův stav byl kritický jako nikdy předtím

Autor: hnz - 
29. ledna 2009
13:21

Václav Havel byl dnes na základě rozhodnutí lékařského konzilia ve Fakultní nemocnici v Motole propušětěn do domácího ošetřování. Jeho stav se podle primářky Pelichovské natolik zlepšil, že ho to nijak neohrozí.

Bývalý prezident Václav Havel dnes opustil brány FN Motol.

Celé konzilium se shodlo, že Havel je schopen být v domácí léčbě. Nicméně se lékaři vyjádřili, že stav pacienta byl nejvážnější ze všech Havlových zdravotních problémů.

Havlův terapeut Pavel Kolář doporučil, aby bývalý prezident pokračoval v léčbě v nějakém rehabilitačním zařízení. Budou o tom ještě jednat.

"Pan Havel má velkou kapacitu, takže domácí léčbu zvládne," dodal Kolář.

Když Havel odcházel, řekl: "Chtěl bych, samozřejmě, poděkovat nemocnici, jejím lékařům a sestřičkám, všichni se o mne výborně starali. Děkuji také mému andělíčkovi strážnému a děkuji občanům, kteří se starali o můj stav, někteří se za mne modlili."

Havel nastoupil do motolské nemocnice 12. ledna kvůli zánětlivému ložisku v krku, ketré zkomplikovalo zahlenění plic. Někdejší český a československý prezident dostával silná antibiotika, dýchal s pomocí kyslíkové masky a rehabilitoval s nejznámějšími českými odborníky.

francjosef ( 29. ledna 2009 16:31 )

Sposta lidí se taky,ale nemodlila

spelec5 ( 29. ledna 2009 13:35 )

Tak pane Havel, teď domů a žádné kouření a pití !!!!!

brebera ( 29. ledna 2009 12:36 )

přeji brzké a úplné uzdravení.

Zobrazit celou diskusi