Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mráz roztrhal potrubí - Brno bez vody

Autor: Ondřej Požár - 
11. ledna 2009
14:02

Tisíce Brňanů byly o víkendu bez vody! Silné mrazy totiž v noci na sobotu roztrhaly na několika místech ve čtvrtích Bohunice a Komín vodovodní potrubí.

Lidé si mohli přijít pro vodu k cisterně, která projížděla ulicemi na sídlištích.

V Bohunicích zůstali bez vody obyvatelé pěti dvanáctipatrových paneláků v Rolnické ulici a část domků v ulici Lány. V městské části Komín byla porucha ještě horší - voda netekla na sídlišti Řezáčova, v Urbánkově a Včeličkově ulici a na Olbrachtově náměstí!


"Voda netekla od pátku od půl desáté večer. Zjistila jsem to, když jsem chtěla prát a nešla spustit pračka. Volala jsem do vodáren a řekli mi, že v sobotu kolem poledne dovezou vodu v cisterně. Do té doby jsem měla k dispozici jen zbytek perlivé vody v láhvi," líčila Blesku hodiny bez vody Radka Hrušková (38) z brněnské čtvrti Komín.

Stejně jako desítky dalších obyvatel tamního sídliště Řezáčova si kvůli vodě musela vystát frontu před cisternou Brněnských vodáren a kanalizací.

"Lidé tady na sídlišti hned v sobotu ráno vykoupili všechnu balenou vodu v obchodě. A prodavačky si pochvalovaly, jakou mají kvůli poruše vody tržbu," prozradila další žena z Komína.

"Vyjel jsem s cisternou v pátek ve 22 hodin. A třeba v Bohunicích v Rolnické ulici u paneláků stála u cisterny, která má objem 8100 litrů, fronta dlouhá 300 metrů," vypočítává řidič cisterny Jindřich Šotnar.

Ještě v sobotu odpoledne odpoledne se vodařům podařilo poruchy odstranit a dodávky vody obnovit.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi