Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nová povinnost: Zimní obutí na celé Vysočině

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, reg - 
7. ledna 2009
05:05

Do konce týdne se dopravní značky Zimní výbava objeví také na silnicích druhých a třetích tříd poblíž dálnice D1 na hranicích kraje Vysočina na Havlíčkobrodsku.

V úterý to uvedl ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny Zdeněk Vacek. Vedení kraje tím chce zabránit hlavně tomu, aby kamiony bez příslušného zimního vybavení po osazení těchto značek na dálnici D1 využívaly krajské silnice jako objízdnou trasu.

Krajští silničáři požádali o stanovení dopravního značení příslušné správní úřady na Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a Žďársku. „Na Havlíčkobrodsku už byla jednání uzavřena, v dalších dvou okresech ještě pokračují,“ řekl Vacek. Značky se podle něj budou na silnice rozmísťovat v pátek, většinou do přenosných stojanů.

Podle náměstka hejtmana Libora Joukla intenzita hlavně nákladní dopravy na komunikacích souběžných s dálnicí D1 podstatně zhoustla. „Krajské silnice nejsou stavěny na takovou zátěž a nemají suplovat provoz na dálnici,“ řekl Joukl. Zimní pneumatiky jsou tak povinné na téměř 70 km úseku dálnice D1 od 94. kilometru u Humpolce až na 162. kilometr do Velké Bíteše.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi