Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Držitel ceny Michala Velíška řídil opilý

Filipa Korostenského vyšetřuje policie
Filipa Korostenského vyšetřuje policie  (Autor: Jiří Černohorský)
Autor: red - 
6. ledna 2009
10:02

Držitel ceny Michala Velíška za statečnost jednatřicetiletý Filip Korostenski, který v říjnu 2007 zachránil těhotnou ženu za volantem, má oplétačky s policií.

Filip Korostenski z Českých Budějovic si předloni 4. října všiml na rušné křižovatce jedoucího auta za jehož volantem omdlela těhotná žena. S nasazením vlastního života do jedoucího auta naskočil a zabránil těžké havárii. Ženě pak přivolal pomoc.

Za tento čin převzal na sklonku loňského roku z rukou pražského primátora Pavla Béma cenu Michala Velíška za statečnost. Tu uděluje TV Nova na památku zavražděného střihače Michala Velíška, který se zastal napadené dívky a zaplatil za to životem (více zde).

Teď se hrdina pěkně vybarvil. Policie ho vyšetřuje kvůli řízení pod vlivem alkoholu. Kolik mu policie naměřila nechtěl Korestenski komentovat. Policie mu však odebrala řidičský průkaz. Bez něj by mohl být až rok, což je pro něj likvidační, protože pracuje jako řidič ve firmě svého otce. Pokud by mu policie naměřila více než jedno promile alkoholu v krvi, hrozilo by Korostenskému i vězení. Informovala o tom agentura Mediafax.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi