Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Brožová-Polednová je schopna i přes stáří výkonu trestu

Ludmila Brožová - Polednová, komunistická prokurátorka
Ludmila Brožová - Polednová, komunistická prokurátorka  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
30. prosince 2008
10:06

Soudní znalec Pavel Těšínský uznal bývalou státní zástupkyni Brožovou-Polednovou schopnou výkonu trestu. Věznice však musí splňovat přísné podmínky péče o nemocné.

Bývalá prokurátorka v procesu s Miladou Horákovou Ludmila Brožová-Polednová je podle soudního znalce Pavla Těšínského schopna nastoupit svůj trest. Věznice podle něho musí ovšem splňovat přísné podmínky péče o nemocné.

Brožová-Polednová téměř nevidí, což byl důvodem pro to, aby soudce Petr Braun nechal stav odsouzené přezkoumat. K výkonu trestu by Brožová-Polednová měla nastoupit do plzeňské věznice Bory.

"Jsem v tuto chvíli na rozpacích. Formálně napíšu řediteli borské věznice, zda je schopen tam takové podmínky odsouzené zajistit... Pokud ano, tak by teoreticky nástup do výkonu trestu přicházel do úvahy," sdělil Právu soudce Braun.

 

 

 

 

petan ( 5. ledna 2009 11:11 )

tu kur... meli uz davno zavrit ze by nekdy uz nesmela spatrit svetlo za to co udelala,nebo mela uz vyset vek a nemoc nemuze hrat u teto svi... zadnou roli.

palko1961 ( 30. prosince 2008 14:33 )

Hanba ceske justici. Devadesatiletou slepou babku muze za mrize poslat jenom dement. Takovy kocourkov muze byt jen v CR. Jsem rad, ze tam jiz neziji. I na vas pani soudcove jednou dojde az budete stari. To plati i proutnika Klause.

Zobrazit celou diskusi