Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Lenka (+33) zemřela na podchlazení, ale...

Autor: Marie Machková - 
3. prosince 2008
15:38

BLESK.CZ VÍ PRVNÍ: Podle prvotních výsledků pitvy zemřela Lenka Žižková (†33) na podchlazení. Nebyla ale opilá ani pod vlivem léků, a přesto necítila zimu? Podle policie proto vyšetřování ještě zdaleka nekončí.

„Pitva neprokázala přímé cizí zavinění. Žena měla v těle léky, ale jen běžnou dávku a navíc je pravidelně užívala,“ řekl mluvčí policie ve Frýdku-Místku Ivan Žurovec. Jak je možné, že si přesto v lese v chladném počasí lehla a nereagovala na zimu, odpovědět nedokázal. „Dělají se další rozbory a posudky. Pořád se její smrt vyšetřuje,“ reagoval mluvčí.

Jeho slova potvrdil i přítel mrtvé ženy Jan Pykal. „Řekli nám, že ať počítáme s tím, že Lenku ještě 14 dní nebudeme moci pohřbít. Ta nejistota je hrozná,“ prohlásil Pykal. Na rozdíl od policie uvedl, že u Lenčiny smrti stále existuje podezření na násilný trestný čin. „Vyšetřuje prý to mordparta,“ dodal muž.

Lenka zmizela v sobotu 15. listopadu kolem poledne. Doma zanechala sedmiletého syna. Po dvou týdnech ji našla mrtvou v lese na okraji Brušperku náhodná chodkyně.