Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Milionům lidí vypnuli ČT2!

ČT2
ČT2  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
1. října 2008
05:00

Nejde vám ČT2? Tak to jste asi zapomněli koupit set-top box! Části republiky totiž v noci vypnuli analog a běží jen digitální vysílání. Celkem se to týká už 2,5 milionu lidí!

V noci na středu se tak stalo v jižních Čechách z vysílače na Kleti a ve středních Čechách a části Prahy z vysílače Cukrák! Na konci října to čeká další regiony. A obchody s elektronikou hlásí: Prodej set-top boxů roste o desítky až stovky procent a v některých prodejnách nejsou vůbec k dostání.

"Absolutně největší zájem registrujeme na naší prodejně v Českých Budějovicích, kde prodáváme desetkrát více set-top boxů než jindy. Tak obrovský zájem zákazníků nebyl ani při poslední vánoční nákupní horečce," uvedl generální ředitel Electro Worldu v ČR Jiří Klíčník. "Nárůsty v prodeji set-top boxů jsou u nás ve stovkách procent, u televizorů s digitálním tunerem desítky procent," dodal generální ředitel Datartu Pavel Sláma.

Vypínání analogové ČT2 je podle České televize nutné k tomu, aby mohla spustit své současné čtyři programy ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 Sport přes digitální vysílání. Zemské digitální TV vysílání nahradí současné analogové do června 2012.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině