Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Diamond Race přišel o hvězdu Belohorcovou!

Autor: PLUS/K, pak - 
26. září 2008
15:02

Druhým dnem pokračuje motoristický závod Diamond Race 2008. Z Čech závodníci zamířili na Slovensko a do Budapešti. Zuzana Belohorcová však mezi nimi není.

Měla jet s přítelem Vlastou Hájkem jako hlavní hvězda závodu, ale nakonec dala přednost charitě. Podle informací organizátorů závodu Zuzaně termín kolidoval s moderováním akce pro Ligu proti rakovině. (Více o závodu včetně videa uvidíte zde.)


Na vítězství se však prý Zuzana stejně necítila. "Já zásadně jezdím podle předpisů a spíš pomaleji, než abych vytáčela motor na maximální obrátky," ujistila.

Z rychlé jízdy moderátorku vyléčila nehoda před dvěma lety, kdy na zledovatělé dálnici dostala smyk, několikrát se otočila a skončila na střeše. "Byl to docela hrůzný zážitek, který nemíním opakovat. Diamond Race beru jako fanynka a milovnice adrenalinu a krásných aut, ale také jako společenskou a kulinářskou událost, dodala Zuzana, která závod ve čtvrtek alespoň odstartovala a měla by se objevit i na závěrečném ceremoniálu.

Jeden z celkem 53 přihášených vozů měla šoférovat i modelka Agáta Hanychová. Nakonec ale těsně před startem ze závodu odstoupila, protože prý její dívčí posádka nesahnala vhodné auto. Objevily se však také spekulace, že po propařené noci prostě zaspala start.

Akce Diamond Race je podle organizátorů určena "pouze pro majitele šílených, luxusních, extrémních, nebo jinak ´postižených´ automobilů, kteří se nebojí změřit síly a předvést svoje umění řídit". Trasa závodu vede přes Budapešť, Tatranskou Lomnici a Sosnovou, slavnostní zakončení bude v sobotu 27. září opět v Praze. Na toho nejlepšího čeká v cíli diamant.