Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zraněného psa nechal bezohledný řidič ležet za svodidly

Bezohledný řidič srazil psa Broka na svodidla a ujel
Bezohledný řidič srazil psa Broka na svodidla a ujel  (Autor: Foto Blesk - Jiří Čada)
Autor: Jiří Čada, Kjos - 
2. listopadu 2011
09:39

Protržené plíce, zlomená žebra a množství zhmožděnin po celém těle, to je bilance střetu ročního štěněte českého fouska s neznámým bezohledným šoférem osobního automobilu, který po nehodě z místa nehody ujel.

Brok se sám v neděli odpoledne vypravil pravděpodobně po stopách svého pána. Křižovatka na hlavní silnici mezi Pelhřimovem a Humpolcem se mu však stala osudnou.

„Řidič bílé Škody Octavie ho po střetu odhodil za svodidla. Nezastavil, jen přibrzdil, pak přidal plyn a zmizel,“ popsal střet vozidla se zvířetem jeden ze svědků. O těžce zraněného psa se okamžitě postarala majitelka nedalekého motorestu.

„Oni ho vlastně zachránili policisté, které přivolal jeden z projíždějících motoristů. Ti zavolali veterináře, který mě už pak vyrozuměl o tom co se stalo,“ řekl Blesku majitel Broka Martin Sankot (20). V těch místech prý byl krátce před tím Martin s Brokem na procházce. „Je to ještě štěně, které je v loveckém výcviku. Utekl a zamířil si to zpět k té silnici,“ líčil situaci mladý myslivec Martin Sankot.

„Auto, které psa porazilo se nám zatím nepodařilo zjistit. Je to však také chyba majitele psa, který si zvíře dostatečně nezajistil,“ míní mluvčí pelhřimovských policistů Hana Kotková. Jednoznačně však odsoudila chování bezohledného řidiče.

„Byl jsem s Brokem na rentgenu. Protržená část plic se už hojí a zlomená žebra mu také srostou. Doufám, že se z toho dostane,“ věří už nyní Martin a zraněný Brok mu svou nevšední přítulností dává najevo svou vděčnost.

semby ( 29. ledna 2012 23:29 )

elssa: pracuji se psy skoro dvacet let, je snad více než jané že Brok nemel na silnici co delat, majitel, at je rád že se nikomu nic nestalo,a úpokud provadí vycvik takto, u silnice, neexistije prece aby pes ve vycviku byl bez dlouhé snury která zabraní takovymto vecem, takže majitel psa si za to muže sám,a smrt svému psíkovi zavinil taky sám svoji nezodpovedností a hloupostí (09. 11. 2011 18:57) ----------------------------------------------------------- Svou hloupost jste tu předvedla sama,přečtěte si článek ještě jednou,ten pejsek přežil,Jo a co se týče toho že utekl,vám dávají taky pás cudnosti??ne??no já jen že jestli zanášíte tak by se vám to mohlo taky šeredně vyplatit.

wojtylak ( 29. ledna 2012 18:49 )

 jednoznačně chyba majitele,štěstí že se řidiči nic nestalo,jsou i takoví co se leknou strhnou řízení a je finito.čoklik přežil bez větších následků takže vlastně štastnej konec.

elssa ( 9. listopadu 2011 18:57 )

pracuji se psy skoro dvacet let, je snad více než jané že Brok nemel na silnici co delat, majitel, at je rád že se nikomu nic nestalo,a úpokud provadí vycvik takto, u silnice, neexistije prece aby pes ve vycviku byl bez dlouhé snury která zabraní takovymto vecem, takže majitel psa si za to muže sám,a smrt svému psíkovi zavinil taky sám svoji nezodpovedností a hloupostí

insignia ( 2. listopadu 2011 10:47 )

Další příklad neskutečné bezohlednosti. Je možné, že střetu se zabránit nedalo, ale přibrzdit, podívat se a pak ujet?! Nelze než přát stejný osud tomuto lidskému dobytku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa