Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Ze zaparkované motorky si myši udělaly zásobárnu obilí

Autor: Jiří Čada - 
29. května 2012
14:52

Pojem „vykuněná“ motorka, je už díky neustále se opakující televizní reklamě jednoho z mobilních operátorů dostatečně známý. Co však dokáží s motocyklem udělat obyčejné myši tuší asi jen málokdo.

Opravář motorek Jan Špinar (38) z Hamrů nad Sázavou zůstal ohromen, když před časem otevřel vzduchový filtr jednoho z opravovaných motocyklů.

„Uplně všude ve všech možných otvorech té Yamahy bylo obilí,“ vzpomínal Jan Špinar. Majitel motorky nedokázal po zimní přestávce na jaře svůj stroj nastartovat a tak se obrátil o pomoc na dílnu pana Špinara. Teprve tehdy praskla na myši jejich shánčlivost.

„Dušoval se, že motorka celou zimu stála schovaná v garáži. Později si, ale vzpomněl, že ve stejné garáži jeho děda-myslivec měl přes zimu uložené také pytle s obilím na přikrmování zvěře,“ popsal situaci mechanik.

Vyhladovělé myši se přes zimu rozhodly mysliveckým zásobám notně ulehčit a část ukradeného obilí přemístily do útrob motocyklu.   

„Prohryzaly vzduchový filtr a zastavily je až písty motoru. Zásobárnu obilí měly i v karburátoru,“ líčil Jan Špinar. Ten pak z motocyklu postupně vysál vysavačem přes dva litry obilí.

„Byla to pořádná hromada, ale jinak už jsem v motocyklech za těch deset let co je opravuji našel nejen obilí, ale i zásoby pecek z třešní a dokonce do sání tito hlodavci dokázali vtáhnout i šroubovák,“ dodal Špinar.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nidab ( 29. května 2012 18:18 )

Vykuněná motorka a pisálek je taky vykuněné ale vůl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa