Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putinova strategie jak z Hitlerovy příručky: Mírová mise na Ukrajinu připomíná Sudety a invazi Česka

Autor: Daily Mail, mav - 
22. února 2022
20:16

Rozhodnutí Vladimira Putina uznat dvě separatistické republiky na východě Ukrajiny nebezpečně připomíná kroky Adolfa Hitlera před druhou světovou válkou, píše Daily Mail. I před druhou světovou válkou šlo o údajné chránění etnických menšin, k invazi pak vedly další falešné záminky a fake news.

Před vypuknutím války požadoval Hitler sebeurčení pro všechny Němce v sudetských Čechách. Putin, který se z pohledu mnohých snaží obnovit někdejší impérium své země, v pondělí uznal Doněck a Luhansk za nezávislé státy.

Paralela Sudet a Donbasu? Paralela Sudet a Donbasu? | ČTK / Krumphanzl Michal

Po Hitlerově prohlášení volala Sudetoněmecká strana (SdP) po spojení s Německem a začala vyvolávat nepokoje, čímž donutila českou vládu poslat armádu. To Hitler využil jako důkaz, že Praha sudetské Němce perzekuuje, filmové týdeníky hlásily, jak Češi páchají zvěrstva. V obavách z pohybů Hitlerových vojsk u hranic československá vláda dvakrát mobilizovala, nakonec to ale nebylo nic platné.

Putin: Ukrajina je kolonie

V pondělním televizním projevu Putin označil Ukrajinu za „kolonii“, která utlačuje rusky mluvící lidi (kterých je na východě země veliké procento) a přímo zpochybňoval legitimitu demokraticky zvolené vlády v Kyjevě. Už dříve zaznívala nařčení z Ruska, že ukrajinská vláda, označovaná za fašisty, koná na rusky mluvících Ukrajincích genocidu. Podle vojenských zdrojů Putin už na Ukrajinu poslal tisíce vojáků, každopádně ohlásil mírovou misi.

Hitler přednesl své územní požadavky na Mnichovské konferenci koncem září 1938, kde naivní západní vůdci, včetně britského premiéra Nevillea Chamberlaina, odsouhlasili anexi Sudet výměnou za mír. Nacistická vojska vítaly v Sudetech hajlováním nadšené davy tamních Němců.

Führer se však nezastavil, k Rakousku (anšlus provedl v březnu 1938, v dubnu si ho pak nechal potvrdit referendem – ovšem zmanipulovaným a pod nátlakem) a Sudetům v březnu 1939, porušením Mnichovské dohody, přidal zbytek českých zemí coby Protektorát Čechy a Morava.

Prvního září pak vpadl do Polska, a to pod záminkou, že Poláci zaútočili na radiovysílač v Hlivicích (tehdy německý Gleiwitz); ve skutečnosti akci provedli příslušníci SS převlečení do polských uniforem. Na místě narafičili těla popravených vězňů z Dachau opět v polských uniformách. Až tehdy Neville Chamberlain opustil politiku appeasementu a Británie 3. září vyhlásila Německu válku, následovaná Francií.

Falešná vlajka

Z inscenování operací pod falešnou vlajkou je nyní obviňován i Kreml. Moskva tvrdila, že na ruském území zneškodnila dvě ukrajinské jednotky a zabila pět ukrajinských sabotérů. Ale analytici rychle tvrzení zpochybnili, píše Daily Mail.

Moskva zveřejnila videa, která prý sabotéři natočili kamerami na svých helmách. „Protože když se vplížíte do Ruska vykonávat sabotáž, samozřejmě si vezmete kameru na přilbě,“ poznamenal sarkasticky na Twitteru analytik Oliver Alexandr.

Elliot Higgins, zakladatel investigativní organizace Bellingcat, na Twitteru uvedl, že podle orientačních bodů nebyla videa natočena v Rusku, nýbrž na ukrajinském území ovládaném separatisty. A navíc na stejném místě, třebaže Rusové tvrdili, že šlo o incidenty dál od sebe.

Jiné video šířené po sociálních sítích (a později smazané) ukazovalo muže bez nohy, že prý o ni přišel po údajném bombardování ukrajinské armády (která bombardování civilistů vyvrací). Z videa však bylo znát, že má jen sundanou protézu. Jiná nyní rozšiřovaná videa zase vznikla už před lety.

Minulý týden explodovalo auto vůdce proruských povstalců v Luhansku, existuje podezření, že šlo o součást operací, jež mají Kremlu dát záminku k válce. „Šíří se operace pod falešnou vlajkou, propagandistické kousky, ruská zpravodajská média přinášejí fiktivní obvinění,“ konstatoval britský ministr obrany Ben Wallace.

Video  Ruský konvoj pod rouškou noci vyrazil do Doněcku  - Reuters
Video se připravuje ...

petrc27 ( 23. února 2022 00:59 )

Je na čase toho kremelskyho skrčka vypnout.....

gemino ( 23. února 2022 00:01 )

Bububu. Nebyla baba Banga agentka KGB?

gemino ( 22. února 2022 23:58 )

Hitler a Putin, respektive fašistické Německo a Rusko, jedno jest.
Jedna stejná pakáž, která se mylně domnívá, že patří mezi nadlidi.
Popírat to mohou jen proruští trollové a morální trosky, že, Edo. Táhni domů do Asie a nepruď tady ...

Eda Sztwiertnia ( 22. února 2022 23:34 )

Hitler chtěl vybudovat 1000-letou říši USA nový světový řád. Nepřipadá vám to podobné? Zamyslete se koho chcete porovnat s hitlerem. Co udělali amici ve Yětnamu v Korei, v Jugoslávii, Iráku, Sýrii, Lybii. Co jste zač? Vidíte jen to co chcete vidět.

frantaczek ( 22. února 2022 23:22 )

Prezident

Zdravka Janeva, Vangina snacha, poprvé vyslovila další Vangino proroctví, o kterém nikdy nemluvila ani s bulharskými reportéry. „Když bude v Americe černý prezident, půjde Amerika dolů a budou velké problémy. Vanga předvídala také dvě hlavní chyby Baracka Obamy. Krev v centru Kyjeva a totální požár na Blízkém východě. Tam bude třetí válka. Bude dlouhá a bude další. Spousta lidí zemře. Diplomatická válka. Těžko říct, ale celý svět je ve válce. Vidím to. Bude to dlouhé. Mnoho lidí zemře. Bude to strašidelné, velmi strašidelné a dlouhé.“

Rusko

Mnohá ​​proroctví o Rusku vyslovila již v dobách Sovětského svazu. „Nyní se budeš jmenovat Unie a pak se budeš jmenovat, jako za svatého otce Sergeje, – Rus. Jako orel se Rusko vznese nad zem a svými křídly zastíní celou zem. Všichni, dokonce i Amerika, poznají tvou duchovní převahu. Tak se sláva Ruska vrátí a každý bude vědět, kým je, a Amerika podepíše a uzná sílu Ruska. Ale ne tak brzy, až Sýrie padne.“ Vanga předpověděla, že Damašek bude zničen, varovala že ty, kteří půjdou proti Rusku, čeká hodně neštěstí.

Před smrtí jasnovidka vzkázala svým blízkým, aby mlčeli o všem co řekla o budoucnosti. Mlčeli více než 20 let, poslechli její poslední vůli. Události posledních let však jasně dokazují úžasnou přesnost Vanginých předpovědí a její proroctví se nadále naplňují.

Zobrazit celou diskusi