Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivé týrání zvířat v Muskově Neuralinku? Opicím vrtali zaživa díry do lebky kvůli čipům

Autor: DVL - 
3. února 2024
05:00

Za zdánlivým úspěchem firmy Neuralink Elona Muska stojí obrovské utrpení a týrání zvířat. Při pokusech jich zemřelo nejméně 1 500. Objevily se usvědčující dokumenty, ve kterých stojí, že opicím byly zaživa v lebkách vyvrtávány díry, na mozek přilepovány elektrody či jim byly amputovány končetiny. Tím však hrozivé utrpení zvířat nekončí, píše britský deník Daily Mail

Elon Musk nedávno oznámil, že jeho společnost Neuralink implantovala prvnímu člověku mozkový čip. Jenže tomu předcházelo děsivé mučení zvířat v laboratořích.

Testovalo se na opicích, kterým byly vyvrtány do hlav díry a po operacích jim byly zalepeny tkáňovým lepidlem Bioglue. Z dokumentů z Kalifornské univerzity, která s firmou Neuralink spolupracovala, vyplývá, že opice musely absolvovat až 10 operací lebky, než byly utraceny. Chirurgové jim do hlav aplikovali implantáty, které ale neseděly správně a z hlav jim vyčnívaly. Zprávy ohledně smrtí opic odhalily, že zvířata měla amputované části končetin. Nechali je utratit poté, co několikrát po sobě zvracely a trpěly průjmy. 

Nejméně 1 500 mrtvých zvířat

Neuralink zabil nejméně 1 500 zvířat včetně ovcí a prasat kvůli testování čipů, které lidem umožní ovládat elektronická zařízení pouze svou myslí. Usvědčující dokumenty získala Lékařská komise za zodpovědnou medicínu (PCRM) a ta uvedla, že opice „neuvěřitelně trpěly během systematického přehlížení jejich životů“. Nezisková organizace dále upozornila, že lidé by měli být skeptičtí vůči tomuto Muskovu prohlášení: „Představte si, že by Stephem Hawking mohl komunikovat rychleji než písař nebo dražebník. To je cílem.“ Dále Musk řekl, že Neuralink hledal kvadraleptiky mladší 40 let, aby se zúčastnili pokusů na lidech, kdy by jim chirurg odstranil část lebky předtím, než by robot implantoval 64 vláken napojených přes elektrody na mozek. 

Podle PCRM Musk dlouhodobě klame veřejnost ohledně pokusů společnosti Neuralink. „Neuralink má velmi dobře zdokumentovanou historii provádění zbytečných a nedbalých experimentů na opicích, prasatech, ovcích a dalších zvířatech, což vyvolává vážné obavy ohledně bezpečnosti jeho zařízení. Veřejnost by měla být i nadále skeptická vůči bezpečnosti a funkcionalitě jakéhokoli zařízení společnosti Neuralink,“ stojí v prohlášení. 

Amputované končetiny

V jedné znepokojivé pasáži v uniklých dokumentech stojí: „Zvířata musí být na židli během procedury maximálně pět hodin. Mohou být upoutána několikrát během dne. Mohou být upoutána každý den včetně víkendů.“

Dále se uvádí, že kostní šrouby mohou způsobit, že opice budou mít v lebce mnoho děr. Také jehla, kterou používal robot a která byla používána ke vkládání nití do implantátů, by se mohla zlomit a zanechat úlomky v mozku zvířat. 

Nejhorší zprávy jsou však ty o úmrtí každé jedné opice. Například jedna opice zvaná „Zvíře 8“ měla „amputováno několik prstů“ a podstoupila vasektomii. Dále se ve zprávě uvádí, že zvíře mělo vyvrtanou díru v hlavě, ze které byl vidět mozek, přičemž do ní byl zaveden implantát a poté byla opice uspána. 

Jiná opice zvaná „Zvíře 6“ podstoupila velmi invazivní proceduru v říjnu roku 2018, když jí personál vyvrtal díry do lebky a na mozek dal elektrody. O dva měsíce později se oblast kolem implantátu infikovala, takže personál dal zvířeti velké množství antibiotik. Další opice se začaly sebepoškozovat a měly časté záchvaty.

Video  První člověk má v mozku čip! Prezident mluvil o konci kancléřky a pohřeb Lichého  - Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters
Video se připravuje ...

fido2 ( 14. března 2024 15:37 )

S.V.i:ně..snad na něj taky přijde řada. 👎 👎 👎

Zdeněk Věžník ( 5. února 2024 02:33 )

A to jako ty opičky měli předtím zabít, jo a mimochodem řekněte mě jedinou operaci mozku která probíhá v celkové narkóze. ( Mozek nebolí absence receptorů bolesti, ale hlavně při operaci mozku není prostor pro chyby jelikož neuron i když má atomové jádro není schopen regenerace, prostě jako jediná buňka se nedokáže dělit, to je jednou poškozeno navždy ztraceno.. proto musí být neustále interakce lékař pacient. )
Článek ani číst nebudu, jelikož to bude výplod buďto redaktora po nepovedené lobotomii mozku.

,, jo jinak na té profilové fotografii ??? Kdo je kdo A jak to můžete vidět třeba díky čipu jsi prohodili vědomí

Ale teď vážně tohle se dá jenom dementovat protože ten kdo jenom tupý a konzumuje tento typ informací ( tím nemyslím tištěné periodiky ) je ???
Zkuste třeba do YouTube zadat neuralink atd. Prostě oficiální kanály produktů Elona Muska.
... Ta opice hrála počítačovou hru pong. Navíc chudina kvůli čipu jí museli vrtat díru do hlavy nám stačilo očkování do ramene. 🖕

Don't panic 42 🚀

Miloslav Podhola ( 3. února 2024 14:17 )

Stálo to vůbec za to?
Ti,pro které to bude prospěšné by si měli uvědomit,jak za zvířata trpěla.

Jitka Jonáš ( 3. února 2024 11:04 )

Bože,ty jsi zbytečné lidské hovado... škoda, že si to nemohl na vlastní kůži prožít!!!!!

Jitka Jonáš ( 3. února 2024 11:02 )

Bože 😡😡😡😡😡😡😡😡 tohle neeeeeeee😭😭😭😭😭😭

Zobrazit celou diskusi