Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Muskova síť X zažila rozsáhlý výpadek. Uživatelům se nezobrazovaly příspěvky

Aktualizováno -
21. prosince 2023
09:17
Autor: Mii, ČTK - 
21. prosince 2023
07:19

Sociální síť X, dříve Twitter, vlastněná miliardářem Elonem Muskem dnes ráno zažívala výpadky. Uživatelé po celém světě hlásili, že ze sítě náhle zmizely veškeré příspěvky. Podle serveru Downdetector problémy začaly dnes v noci. Podle televize BBC trvaly globální výpadky déle než hodinu. Sama síť X vyjádření nevydala.

Místo, aby síť ukazovala klasické příspěvky, některé uživatele vítala zpráva „Vítejte na platformě X!“, nic jiného však dostupné nebylo. V tuto chvíli není jasné, co chybu způsobilo.

Ve Spojených státech server Downdetector zaznamenal hlášení o problémech se sítí X od desítek tisíc uživatelů. V České republice pak web registroval stovky stížností.

Musk na konci července uvedl, že počet uživatelů, kteří alespoň jednou měsíčně využívají jeho síť X, dosáhl nového maxima a překročil 540 milionů. Musk, který je nejbohatším člověkem na světě a šéfem podniku na výrobu elektromobilů Tesla, koupil síť loni v říjnu za 44 miliard dolarů (zhruba bilion Kč). Tehdy se ještě nazývala Twitter.

Za Muskova působení se mimo jiné uvolnila pravidla pro psaní příspěvků, podle kritiků se tak ale otevřela cesta k nenávistným projevům nebo šíření nepravdivých informací. Musk propustil většinu zaměstnanců podniku, včetně lidí zodpovědných za odstraňování problematického obsahu, a obnovil účty, které byly dříve zablokovány například kvůli nenávistným projevům. Obavy ohledně nedostatečné regulace obsahu a některé Muskovy kontroverzní výroky vedly k tomu, že řada inzerentů se od sítě X distancovala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi