Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nouzový stav v dovolenkovém ráji: Na Seychelách po výbuchu a záplavách zakázali lidem vycházet

Autor: ČTK - 
7. prosince 2023
12:12

Na Seychelách byl vyhlášen nouzový stav po explozi pyrotechniky, která si vyžádala rozsáhlé hmotné škody v průmyslové zóně na hlavním ostrově Mahé, a záplavách, při nichž zahynuli nejméně dva lidé. Na cestující turisty se zákaz vycházení nevztahuje. S odvoláním na místní úřady o tom informuje agentura Reuters.

Na záběrech státní televize jsou vidět ulice plné trosek, bahna a vyvrácených stromů. „V návaznosti na výbuch ve skladu pyrotechniky CCCL, který způsobil obrovské škody v průmyslové zóně Providence a v okolních oblastech, a na velké škody způsobené záplavami v důsledku silných dešťů vyhlásil prezident na dnešek 7. prosince nouzový stav,“ uvedl úřad prezidenta Wavela Ramkalawana. „Všichni jsou žádáni, aby zůstali doma. Všechny školy budou uzavřeny. Volný pohyb bude povolen pouze pracovníkům základních služeb a osobám, které cestují,“ stojí v prohlášení prezidentské kanceláře.

Veřejnoprávní rozhlasová stanice informovala, že v noci kvůli záplavám na Mahé zahynuli dva lidé a jeden byl zraněn.

Oficiální vládní účet Visit Seychelles na síti X uvedl, že turisté budou moci nadále využívat mezinárodní letiště a trajekty mezi ostrovy.

Seychely, které jsou oblíbenou dovolenkovou destinací, se skládají ze 115 ostrovů a jsou nejméně lidnatou zemí v Africe s přibližně 100 000 obyvateli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi