Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Mediální magnát Murdoch (92) končí: Místa ve Fox a News přenechal synovi

Aktualizováno -
21. září 2023
16:10
Autor: ČTK - 
21. září 2023
15:55

Mediální magnát Rupert Murdoch odstupuje z čela správních rad svých společností Fox Corp a News Corp. Ukončuje tak zhruba sedmdesátiletou kariéru, během které vybudoval mediální impérium sahající od Austrálie po Spojené státy, uvedla dnes agentura Reuters. Murdoch už bude jen emeritním předsedou.

Dvaadevadesátiletý Murdoch předává vedení firem Fox a News svému synovi Lachlanu Murdochovi. Ten se stane jediným předsedou správní rady společnosti News a zůstane předsedou správní rady a výkonným ředitelem firmy Fox, oznámily podniky v dnešní tiskové zprávě.

„Naše podniky jsou v dobré kondici, stejně jako já,“ napsal podle serveru CNBC v dopise zaměstnancům Rupert Murdoch, který v obou podnicích vlastní téměř kontrolní podíly. „Máme všechny důvody k optimismu ohledně příštích let,“ uvedl rovněž. Zpráva o Murdochově odchodu přichází několik měsíců poté, co magnát zrušil plán na spojení firem Fox a News.

Rupert Murdoch je považován za jednoho z nejbohatších a nejvlivnějších lidí na světě. Často bývá kritizován za některé své postoje, ale například i za to, že se vměšuje do politiky nebo že ovlivňuje obsah svých médií.

Murdoch se narodil 11. března 1931 v australském Melbourne. Do jeho mediálního impéria patří mimo jiné americká televizní síť Fox, britský bulvární deník The Sun či americký finanční list The Wall Street Journal (WSJ).

Video  Rupert Murdoch: the life and times of a media mogul  - The Guardian
Video se připravuje ...

krapotkin ( 21. září 2023 18:37 )

To jsou teda lidi. On si žije tak dlouho, když mu náš přechytrý ministr Stanjura určil, že bude moci žít jen 21 let po důchodovém věku.

Zobrazit celou diskusi