Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Mohutná exploze u exotického letoviska: 10 mrtvých včetně miminka (†4 měs.) v Dominikánské republice

Aktualizováno -
15. srpna 2023
15:58
Autor: ČTK - 
15. srpna 2023
12:57

Desítku obětí a na 60 zraněných si vyžádala pondělní exploze ve městě San Cristóbal nedaleko metropole Dominikánské republiky, informovala dnes místní média s odvoláním na úřad vlády. Server televize CNN dříve s odvoláním na místní Červený kříž psal o nejméně 12 obětech a několika desítkách pohřešovaných. Okolnosti neštěstí nejsou jasné, podle agentury Europa Press šlo nejspíš o výbuch plynu.

Záchranáři stále prohledávají trosky několika zničených budov, v nichž byly obchody. Výbuch nastal v pondělí kolem 15:00 místního času (asi 21:00 SELČ), podle místních médií nejspíš v železářství a zasáhl i továrnu na plasty. Požár zcela zničil několik obchodů a více než desítku aut, jak je vidět na záběrech místních médií.

Zranění utrpěli i kolemjdoucí na ulici, mezi mrtvými je i čtyřměsíční dítě. Podle záchranářů se tři budovy zřítily. Svědci z místa explozi přirovnali k zemětřesení.

Na místě zasahovalo přes 20 sanitek a téměř dvě desítky hasičských vozů. Ještě dnes ráno ze zničených budov stoupal dým.

Prezident této karibské země Luis Abinader nařídil posílit záchranářské jednotky, které zasahují na místě. Dnes ráno odcestoval na místo neštěstí.

Video  Dominikánská republika: Dovolená, na kterou nezapomente  - Facebook/República Dominicana
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 15. srpna 2023 14:23 )

Všude je ráj . Ano,dle tohoto deníku je všude ráj a všichni jsou krásní až dechberoucí a někdy až mraziví.
A taky jsou ve většině hvězdy seriálů.

princeznaxenie ( 15. srpna 2023 14:16 )

Krainova si asi trochu vic prdla….

Zobrazit celou diskusi