Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Do sídla britského premiéra najelo auto: Policie na místě zadržela muže. Nešlo prý o terorismus

Aktualizováno -
25. května 2023
20:23
Autor: ČTK - 
25. května 2023
18:48

Do brány u vjezdu do ulice Downing Street v centru Londýna, kde má mimo jiné sídlo britský premiér, dnes najel automobil. Policie v souvislosti s incidentem na místě zadržela jednoho člověka kvůli podezření ze způsobení škody a nebezpečného řízení, informovala agentura AP. Podle agentury Reuters policie incident nevyšetřuje jako teroristický.

Londýnská policie uvedla, že nebyli hlášeni žádní zranění. Videa z incidentu na sociálních sítích zachycují osobní automobil se stříbrnou metalízou, jak pomalu, ale přímo míří do vládní ulice. Na fotografiích z místa vůz následně stojí před kovovou bránou s otevřeným zavazadlovým prostorem.

Incident však není vyšetřován jako možný teroristický čin. „Incident vyšetřují místní policisté ve Westminsteru a aktuálně není považován za související s terorismem,“ uvedla londýnská policie. Podle Reuters je hlavní brána do Downing Street patrně nepoškozená. Jeden ze svědků události řekl, že řidič byl muž bílé pleti ve věku přes 50 let. „Vně Downing Street zůstává malý kordon poté, co automobil dříve odpoledne narazil do bran,“ uvedla policie.

Zatím není jasné, zda řidič do brány najel úmyslně. Policie uvedla, že okolnosti vyšetřuje.

Ulice Downing Street, která je boční slepou ulicí kolmou na třídu Whitehall, je širší veřejnosti nepřístupná a pod policejním dohledem. Přístup tam mají členové vlády, vládní úředníci a také novináři, kteří musí projít bezpečnostní kontrolou.

Video  7 věcí, které jste nevěděli o Rishi Sunakovi.  - Videohub
Video se připravuje ...

al.bunda ( 25. května 2023 19:35 )

Jistě nějaký psychicky nedoceněný pakistánec

Zobrazit celou diskusi