Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tři mrtví po výbuchu domu v britském Jersey. Pátrání po 12 pohřešovaných záchranáři vzdali

Autor: ČTK - 
11. prosince 2022
11:00

Záchranáři na ostrově Jersey dnes dopoledne ukončili pátrací akci v troskách domu, který se zřítil v sobotu po výbuchu. Neočekávají, že by se jim v sutinách podařilo najít někoho živého, uvedla stanice Sky News. Pohřešovaných je 12, potvrzené oběti jsou tři.

Pátrací akce pokračovala na ostrově v Lamanšském průlivu po celou noc. K místním záchranářským týmům se přidali i specialisté britského ministerstva obrany a další hasiči. „Týmy záchranářů pracují pod světlomety ve velké zimě,“ uvedla v noci zpravodajka BBC Meghan Owenová. Podle ní se z trosek ještě dnes ráno kouřilo.

Šéf místní policie Robin Smith dnes ráno oznámil, že pátrací akce končí. Nyní přijde na řadu odstraňování trosek. Podle stanice Sky News záchranáři nečekají, že by se jim podařilo pod sutinami nalézt někoho živého.

Podle Smithe se třípodlažní dům po výbuchu zcela zřítil a nyní „ani nevypadá jako budova“. Podle něj trosky zůstávají velmi nebezpečné. Hasiči navíc v sobotu odpoledne objevili v sutinách nová ohniska požárů.

Zástupci místních úřadů se nechtějí vyjadřovat k příčinám exploze. Podle zástupce hasičů Paula Browna „je příliš brzo na spekulace“. Média ale informovala, že možnou příčinou může být únik plynu. V pátek večer, jen několik hodin před explozí, totiž místní obyvatelé přivolali hasiče, protože cítili plyn.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi