Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Trajekt s dovolenkáři havaroval u Ibizy: 15 zraněných, pro chlapce (10) letěl vrtulník

Autor: ČTK - 
29. srpna 2021
13:50

Nejméně 15 lidí včetně desetiletého chlapce se v sobotu pozdě večer zranilo při nehodě přívozu mezi španělskými ostrovy Ibiza a Formentera. Oznámily to dnes úřady Baleárských ostrovů.

Na přívozu San Gwann provozovaném německou lodní společností FRS bylo 35 pasažérů a 12členná posádka. V sobotu večer na trase mezi Ibizou a Formenterou loď narazila u Ibizy na ostrůvek známý jako Es Malvins.

Pasažéry pomohla z lodě evakuovat pobřežní stráž, na místo byl přivolán vrtulník, který dopravil zraněného desetiletého chlapce do nemocnice na Mallorce.

Národnost pasažérů není známa. Jasné ani není, jak mohla posádka přehlédnout dobře známý a viditelný ostrůvek, takže příčina nehody ještě nebyla objasněna, řekl v rozhlase velitel záchranné služby Baleárských ostrovů Miguel Félix Chicón. Loď na ostrov narazila podle něj při rychlosti 55 kilometrů za hodinu. Plavidlo Sann Gwann je dlouhé 51 metrů a bylo značně poškozeno, napsal španělský list Diario de Ibiza.

Trasu mezi Ibizou a Formenterou lodě většinou urazí za půl hodiny, každoročně přívoz využívají tisíce turistů. Formentera je známá hlavně dlouhými plážemi a čistou vodou.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi