Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velký návrat dynastie Kennedyů: Vdova po senátorovi bude velvyslankyní v Rakousku

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
22. července 2021
17:43

Rodina Kennedyů ve Spojených státech platí za politickou dynastii, z jejích řad vzešel americký prezident a spousta senátorů a politiků. Také současný prezident Joe Biden si přeje ve svém týmu mít někoho z tohoto slavného rodu. Jako velvyslankyni v Rakousku nominoval Victorii Kennedyovou, právničku a vdovu po senátorovi Tedovi Kennedym, uvedl list Daily Mail.

David Cohen, který Bidenovi pomáhal s výběrem financí na kampaň a nyní působí ve vedení kabelového operátora Comcast, byl nominován na velvyslance v Kanadě. Oznámil to dnes Bílý dům.

Victorii Kennedyovou, která je známá i jako obhájkyně kontroly střelných zbraní, Biden poznal v době, kdy byl společně s jejím manželem v Senátu. Ted Kennedy, mladší bratr někdejšího prezidenta Johna F. Kennedyho, zemřel v roce 2009 ve svých 77 letech.

Biden podle agentury Reuters v souvislosti s obsazováním velvyslaneckých postů vážně přemýšlí také o další člence slavné rodiny. Caroline Kennedyová, dcera prezidenta Johna F. Kennedyho, by podle nejmenovaného informovaného zdroje mohla být vyslána do Asie nebo Austrálie. Caroline Kennedyová byla velvyslankyní v Japonsku za administrativy prezidenta Baracka Obamy.

Prokletí rodu Kennedyů

S rodem Kennedyů se pojí také kletba, týká se hlavně generace Teda Kennedyho a jeho sourozenců, mnoho z nich totiž zemřelo tragicky. Bratr Teda Kennedyho Joseph zemřel v druhé světové válce v boji, jeho sestra Kathleen zahynula v roce 1948 při letecké nehodě. Na jeho bratra-prezidenta byl spáchán atentát v roce 1963, jeho další bratr, senátor Robert, byl zastřelen v roce 1968. Zdravotní komplikace vedly ke smrti další ze sester Eunice Kennedyové Shriverové v roce 2009, tři roky před ní zemřela senátorova sestra Patricia, tu zabil zápal plic.

Jean Kennedyová Smithová zemřela loni v červnu, jako u jedné z mála z devíti sourozenců šlo o přirozenou smrt. Přirozenou cestou zemřela také Rosemary Kennedyová, na rozdíl od své mladší sestry Jean však nelze tvrdit, že se této člence dynastie Kennedyů vyhnula rodinná kletba. Osud Rosemary patří k těm tragičtějším, otec ji ve 23 letech poslal na lobotomii, až do svých 86 let žila v ústavu. Prokletí stihlo již i několik členů mladších generací.

slafa ( 24. července 2021 15:57 )

V USA je to zamo­tane,­https:­//you­tu.be­/unOS­nuau­gv8

Zobrazit celou diskusi