Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Prezident je v nemocnici se škytavkou. Den až dva bude Bolsonaro dle lékařů na pozorování

Autor: ČTK - 
14. července 2021
15:58

Brazilský prezident Jair Bolsonaro byl dnes přijat do vojenské nemocnice v metropoli Brasília. Podle vyjádření jeho kanceláře si v posledních dnech stěžoval na chronickou škytavku. Podstoupí proto testy a lékaři jej budou pozorovat. Server Globo napsal, že Bolsonara trápily bolesti břicha. Brazilského prezidenta provázejí zdravotní problémy od roku 2018, kdy jej na předvolebním mítinku pobodal jeden z jeho odpůrců do břicha.

Lékaři chtějí Bolsonara pozorovat 24 až 48 hodin, po tuto dobu ale prezident nemusí být nutně v nemocnici, uvedla ve vyjádření Bolsonarova kancelář. „Cítí se v pořádku a je mu dobře,“ pokračuje sdělení. Podle serveru Globo však prezident zrušil svůj program na dnešní dopoledne.

Bolsonara napadl útočník v září 2018 a způsobil mu vážná zranění břicha. Politik byl převezen do nemocnice v kritickém stavu, podle lékařů tehdy ztratil asi 40 procent krve. Od té doby podstoupil několik operací.

Bolsonara však provázejí také jiné zdravotní komplikace. Loni v červenci se nakazil koronavirem, z něhož se však zotavil. Podle agentury Reuters při veřejných vystoupeních z posledních měsíců trpěl kašlem a v nedávné době jej začala trápit i škytavka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi