Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

PPF dotáhla Kellnerův (†56) obchod: Za dvě miliardy koupila kancelářský komplex v USA

Autor: ČTK, tsv - 
21. dubna 2021
12:30

Společnost PPF Real Estate Holging koupila v americké Atlantě kancelářský komplex Mansell Overlook. Prodejní cena podle ní dosáhla 100 milionů dolarů (asi 2,1 miliardy korun). Jde o první realitní transakci firmy v USA. PPF to uvedla na svých webových stránkách. Informaci jako první přinesl server E15.cz. Transakce byla jednou z posledních, kterou dojednával zakladatel PPF Petr Kellner. Ten zemřel na konci března při zřícení vrtulníku na Aljašce, pohřeb se konal o víkendu 10. dubna. Řízením veškerých aktivit ve skupině byl pověřen jeden z akcionářů skupiny Ladislav Bartoníček.

Jak uvádí E15, podle informací z trhu hodnota transakce dosáhla dokonce 142 milionů dolarů, tedy zhruba tři miliardy korun.

„Těší nás, že se nám podařilo vstoupit na americký trh prostřednictvím koupě velmi dobře spravované nemovitosti, která navíc poskytuje potenciál pro další rozvoj. Tato akvizice bude sloužit jako odrazový můstek pro budoucí investice společnosti PPF Real Estate na americkém realitním trhu,“ uvedl generální ředitel společnosti PPF Real Estate pro USA Aaron Smith.

Na twitteru sdílela Skupina PPF fotografie nového kancelářského komplexu.

Kancelářský komplex zahrnuje čtyři budovy s celkovou plochou 61 000 metrů čtverečních s venkovním parkovištěm, parkovacím domem a nezastavěným pozemkem určeným pro další výstavbu.

Prostory si pronajímá i Buffettova firma

Hlavním nájemcem kancelářských prostor je společnost Yardi, největší americký dodavatel softwaru pro realitní odvětví. Prostory si v areálu pronajímají také společnost Berkshire Hathaway známého amerického investora Warrena Buffetta a zdravotní pojišťovna Humana. Celkem poskytuje Mansell Overlook kancelářské zázemí pro více než 3000 lidí.

Areál nabízí kromě kancelářských budov a jejich zázemí turistické stezky, rozlehlé jezero, venkovní terasy, fitness centrum, konferenční centrum, dobíjecí stanice pro elektromobily, čistírny a několik restaurací v docházkové vzdálenosti.

Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Kromě České republiky PPF působí ve 24 dalších zemích na třech kontinentech - v Evropě, Asii a Severní Americe. PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídící strukturu v Nizozemsku. Klíčovou holdingovou společností skupiny je PPF Group N. V. se sídlem v Amsterodamu.

Majoritním vlastníkem PPF Group, N. V. byl až do své smrti nejbohatší Čech Petr Kellner, který podle výroční zprávy společnosti za rok 2019 ovládal 98,93 procenta PPF. Celosvětově skupina zaměstnává na 98.000 lidí, jen v ČR společnosti PPF evidovaly koncem loňského června zhruba 14.000 zaměstnanců. Skupina PPF vykázala v roce 2019 hospodářský výsledek po zdanění 935 milionů eur (24,5 miliardy korun) ve srovnání s 815 miliony eur o rok dřív.

Video  Dojemné rozloučení s Petrem Kellnerem (†56) v Karibiku  - Facebook
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině