Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Starosta podle obvinění obtěžoval sekretářku. Dceru vyděsil vzkaz, našli ho mrtvého u Soulu

Autor: ČTK - 
9. července 2020
19:10

Starosta Soulu a předpokládaný kandidát v prezidentských volbách Pak Won-sun (†64), po němž ve čtvrtek intenzivně pátrala policie, byl nalezen mrtvý. Informovala o tom jihokorejská agentura Jonhap. Starosta podle jihokorejských sdělovacích prostředků čelil obvinění ze sexuálního obtěžování. Policie po něm začala pátrat na žádost rodiny.

Jonhap uvedla, že bylo tělo nalezeno v kopcích na severu Soulu v pátek brzo ráno místního času.

Jeho dcera předtím sdělila, že jí otec předal vzkaz, který měl podobu poslední vůle, a že je jeho telefon vypnutý. Policie do pátrání po Pak Won-sunovi nasadila 700 lidí, tři bezpilotní letadla a policejní psy. Pátrání začalo v soulské čtvrti Songbuk, odkud byl naposledy zachycen signál Pakova telefonu.

Starostova dcera se obrátila na policii odpoledne s tím, že když otec před asi pěti hodinami odešel z domu, předal jí vzkaz. Policie jeho bližší obsah nezveřejnila. Pak z domu odešel ve svetru a s batohem. Podle místních úřadů dnes nepřišel do práce a zrušil veškerý pracovní program.

Jihokorejská televize SBS oznámila, že ve středu na něj jedna z jeho sekretářek vznesla na policii trestní oznámení ze sexuálního obtěžování, jež podle ní začalo v roce 2017. Televize bez udání svého zdroje také uvedla, že podobně se Pak choval k dalším pracovnicím soulské radnice.

Pak byl do úřadu starosty zvolen roku 2011 a loni v červnu byl jako vůbec první do úřadu vybrán potřetí po sobě. Patřil k Jednotné demokratické straně prezidenta Mun Če-ina a byl považován za možného stranického kandidáta v prezidentských volbách, jež se mají konat v roce 2022. Jihokorejci ocenili jeho postup v době epidemie a podle květnového průzkumu jeho práci schvalovalo více než 60 procent lidí.

Video  Radím Daněk (55) si vzal život, motiv je zatím neznámý.  - Blesk, Michal Charbulák
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi