Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Po srážce hydroplánu s cessnou zemřelo v USA osm lidí. Neštěstí nepřežily ani tři děti

Při nehodě dvou menších letadel u jezera Coeur d’Alene v americkém státě Idaho v neděli zemřelo osm lidí (6. 7. 2020).
Při nehodě dvou menších letadel u jezera Coeur d’Alene v americkém státě Idaho v neděli zemřelo osm lidí (6. 7. 2020).  (Autor: ČTK / AP / Stephanie Hammett)
Aktualizováno -
6. července 2020
23:30
Autor: ČTK - 
6. července 2020
12:20

Při nehodě dvou menších letadel u jezera Coeur d’Alene v americkém státě Idaho v neděli zemřelo osm lidí. S odvoláním na úřad místního šerifa to dnes uvedla agentura AP. Podle svědků se letadla srazila nad vodou a následně zřítila do jezera.

Policie dosud uváděla dva mrtvé s tím, že šest dalších osob se pohřešuje. Úřady nevylučovaly, že jsou i tito lidé po smrti.

Na místě zasahovalo několik záchranářských i hasičských týmů. Z hloubky 40 metrů byla zatím vylovena těla tří obětí. „Nečekáme žádné přeživší,“ sdělil Ryan Higgins z úřadu šerifa. „Myslíme si, že všichni zemřeli.“

Jedním z havarovaných letounů byl hydroplán, na jehož palubě bylo kromě pilota pět cestujících, včetně tří dětí. V druhém letoun typu Cessna 206 byly v okamžiku kolize dvě osoby.

Jeden ze svědků informoval o dvou letadlech ve výšce necelých 300 metrů, která se vysokou rychlostí pohybovala proti sobě. Po srážce se zřítila do jezera.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi