Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Bič na „závisláky“: Mobily jim v ložnici vypne čip v kalhotkách

Autor: ČTK - 
1. prosince 2019
21:45

Nápad prodávat spodní prádlo se zabudovaným čipem, které pomůže uživatelům bojovat se závislostí na mobilních telefonech, původně zamýšlela německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom jako drobný žert. Ukázalo se však, že svým produktem, který má pomoci mladým lidem najít si více času na trávení intimních chvilek s partnerem, možná nečekaně objevil díru na trhu. První sady „chytrého prádla“ se totiž vyprodaly během šesti týdnů, napsal britský deník The Times.

Set určený pro milence posedlé mobilními zařízeními sestává ze dvou kusů spodního prádla v sytě růžové barvě, které má v kapsičce na zadní straně zabudovaný čip. Ten lze propojit s mobilní aplikací, kterou si oba partneři nahrají do telefonu, a prádlo pak slouží k odlákání pozornosti od mobilu k milostným aktivitám. Ten z partnerů, který má pocit, že ten druhý se právě věnuje telefonu více, než svému protějšku, se může v prádle projít kolem něj. Čip se v té chvíli spáruje s aplikací a v telefonu tím nastaví modus „láskyplné chvilky“.

Se závislostí na telefonech by mělo pomoci chytré spodní prádlo. Se závislostí na telefonech by mělo pomoci chytré spodní prádlo. | Elka underwear

V tomto nastavení telefon blokuje veškeré příchozí hovory a zprávy a začne přehrávat playlist s romantickými písněmi. Podle Deutsche Telekom tak má partnerům dopřát chvilkový oddech od technologií a pomoci jim soustředit se jeden na druhého.

„Inteligentního prádla“ vyrobila firma pouze pilotních 1000 kusů. Souprava v ceně 25 eur (640 Kč) ale z pultů rychle zmizela a poptávka dál trvá. „Chceme, aby mladé páry s naší pomocí dokázaly lépe bojovat s odcizením způsobeným digitálními technologiemi. To prádlo je úmyslně poněkud absurdní produkt, protože humor je často nejlepší způsob, jak získat něčí pozornost a začít s ním komunikovat,“ vysvětlil mluvčí Deutsche Telekom Wolfgang Kampbartold.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi