Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miliony za figurku ze Star Wars. Boba Fett je dětem nebezpečný, pro sběratele poklad

Autor: tsv - 
26. října 2019
11:45

Plastová hračka vytvořena podle předlohy postavy Boba Fett ze světově známé filmové série Star Wars se zřejmě prodá za rekordní cenu. Podle odhadů se na ní vydraží až půl milionu dolarů (necelých 13 milionů korun).

Figurka právě míří na aukci v americké Pennsylvanii a podle odhadů zboří rekord nejdražší prodané figurky ze série postaviček Star Wars. Deseticentimetrová nápodoba populární postavy již nyní přesáhla nabídnutou cenu 120 tisíc dolarů (2,7 milionu korun), čímž předběhla dosavadní nejvyšší vydraženou částku za figurku z edice Star Wars o osm tisíc dolarů (185 tisíc korun).

Modelů postavy Boba Fett bylo vytvořeno méně než sto a ihned vzápětí byla postavička z prodeje stažena. Její batoh střílející rakety totiž představoval nebezpečí pro malé děti, které by se drobnými součástkami mohly zadusit. 

Momentálně se na světě nachází kolem třiceti modelů Boba Fetta. „Jedná se o Svatý grál Star Wars sbírek,“ sdělila mluvčí aukčního sálu Kelly McClain, aby dodala: „Figurka je extrémně unikátní.“ 

Ve filmu byl Boba Fett najat temným vůdcem Impéria Darth Vaderem a jeho úkolem bylo zabít Hana Sola. Přihazování na aukci končí 7. listopadu letošního roku.

Zobrazit celou diskusi