Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Dovolenkáře vyděsila obří letecká nálož na dně moře. Policie pláž v Barceloně vyklidila

Pobřeží Costa Brava ve Španělsku je Čechy hojně navštěvované
Pobřeží Costa Brava ve Španělsku je Čechy hojně navštěvované  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
25. srpna 2019
17:34

Úřady v Barceloně v neděli nařídily evakuaci jedné z populárních místních pláží kvůli zprávám o možné přítomnosti výbušniny. Uzavírku způsobil podezřelý předmět nalezený na dně moře asi 25 metrů od břehu, napsal deník La Vanguardia. Vše prý nasvědčuje tomu, že jde o velmi starou leteckou nálož, spekuluje se o tom, že pochází z doby španělské občanské války, která zemí zmítala v letech 1936 až 1939.

Pláž Sant Sebastiá, která se nachází jen asi kilometr od historického centra velkoměsta, byla dopoledne před uzavřením plná rekreantů. Zůstane uzavřená do pondělí, kdy by měli na místo dorazit potápěči námořnictva a údajnou výbušninu zneškodnit. Pyrotechnici civilní stráže po dnešní obhlídce uvedli, že předmět je vysoký 110 centimetrů, má průměr 80 centimetrů a manipulace s ním „je potenciálně nebezpečná“.

Podle zpravodajské agentury Europa Press policie potvrdila, že jde o starší objekt, blíže ale jeho původ nedokázala s jistotou určit. Místní televizní stanice Beteve citovala vícero nejmenovaných zdrojů, podle kterých panuje podezření, že jde o bombu z éry občanské války.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi