Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trump poslal Kimovi „skvělý“ osobní dopis. „Zamyslím se,“ vzkázal diktátor

Autor: ČTK - 
23. června 2019
08:26

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal osobní dopis od amerického prezidenta Donalda Trumpa. Podle agentury Reuters o tom informovala severokorejská média. Kim prý obsah dopisu důkladně zváží.

Zprávu o dopise přinesla v noci na dnešek severokorejská tisková agentura KCNA, podrobnosti o textu ale nesdělila. Vůdce KLDR Kim označil obsah dopisu za „skvělý“. „Kim Čong-un uvedl, že se nad obsahem dopisu důkladně zamyslí,“ napsala agentura KCNA. Zároveň údajně ocenil politický úsudek a odvahu šéfa Bílého domu.

Navzdory rozhovorům na nejvyšší úrovni mezi Washingtonem a Pchjongjangem v loňském a letošním roce zůstávají vztahy mezi oběma zeměmi napjaté. Druhý summit Trump a Kima, jehož hlavním tématem bylo odstranění jaderných zbraní z Korejského poloostrova, skončil v únoru ve vietnamské metropoli Hanoji předčasně a bez dohody.

Spojené státy požadují, aby se Severní Korea nejprve zcela vzdala vývoje jaderných zbraní, teprve potom jsou ochotny odvolat sankce uvalené na KLDR za její jaderné a raketové zbrojní testy. Pchjongjang požaduje postupné rušení hospodářských sankcí výměnou za dílčí kroky v odzbrojovacím procesu.

oldedek ( 23. června 2019 11:07 )

Čim ČA Ra RA Un: "Zamyslím se..."

Čím to to malé "něžné" prasátko bude asi dělat ....

iFender ( 23. června 2019 10:30 )

Trump se alespon o neco pokousi.Ty diletanti pred nim vsechno prochrapali a temer se dostali(dostavaji) k atomovym zbranim.

Taurus70 ( 23. června 2019 10:25 )

Americkym Zidobolsevikum neverit ani slovo👿👿👿👿

Zobrazit celou diskusi