Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obří exploze zdevastovala činžák ve Švédsku. Policie potvrdila 25 zraněných

Aktualizováno -
7. června 2019
13:13
7. června 2019
12:37

Nejméně 25 lidí bylo zraněno při páteční explozi ve městě Linkoping na jihu Švédska. Výbuch poničil několik budov, informuje agentura Reuters. Příčina výbuchu je podle místních úřadů zatím neznámá. Policie okolí uzavřela.

„Volalo mnoho lidí, že slyšeli silný výbuch, který rozbil spoustu oken. Zatím můžeme potvrdit, že je tady spousta lehce zraněných,“  řekl mluvčí policie Bjorn Oberg. Místní úřady mluví o tom, že zraněných je 19, ošetří je zdejší univerzitní nemocnice a další zařízení z okolí.

Policie oznámila, že zahájila vyšetřování pro podezření z trestného činu, podezření na terorismus ale nemá. „Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tento incident nějak souvisel s terorismem,“ uvedla policejní mluvčí Aasa Willsundová.

Na místo výbuchu, který nastal krátce po 9:00 SELČ, dorazili pyrotechnici. „Domníváme se, že výbuch nastal venku. Asi 25 lidí utrpělo lehká zranění - nemáme žádné vážně zraněné ani mrtvé,“ dodala.

Policie zatím netuší, co obří explozi způsobilo. Podle švédského rozhlasu výbuch zničil okna a balkony pětipatrového domu a poškodil další budovy v okolí.

Nezadat ( 7. června 2019 13:28 )

Jaká explose??Pouze kulturní obohacení nám opět budou sluníčka tvrdit do očí další nehoráznou lež.

Zobrazit celou diskusi