Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gorilí rodiny zaskočil déšť. Znechuceně se před kapkami utekly schovat

Autor: so - 
19. května 2019
16:55

Fakt, že se vody štítí jako čert kříže kočky, zná každé malé dítě. Jak dokáže pár kapek zkazit náladu gorilám, sledovali s notným pobavením návštěvníci jedné americké zoo a nestačili se divit.

Přirozeným domovem goril jsou sice nížinné deštné pralesy, tito majestátní primáti přitom déšť právě nemusí. Zcela názorně to předvedla tlupa v americké zoo Riverbanks. Rodinku goril o třech samicích, dvou mláďatech a jednom samci zastihl slejvák na malém suchém plácku hned vedle ochranného skla, za kterým se tísnili návštěvníci zahrady. Zvířata viditelně toužila dostat se pod střechu svého pavilonu, ale musela by překonat pár metrů po dešti. A to se jim vůbec nechtělo.

Samice nervózně obhlížely situaci, až se jedna z nich odhodlala vykročit mezi kapky. Do bezpečí nakonec přeběhla, ale se zjevnou nechutí. Následovaly ji její kolegyně. Jako poslední se vydal na cestu samec. Snažil se sice nejprve tvářit důstojně, ale když na sobě pocítil vodu, začal se také, k velkému pobavení návštěvníků zoo, zhnuseně šklebit.

VIDEO: Podívejte se, jak se znechucené gorily utekly schovat před deštěm.

Zobrazit celou diskusi