Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úřady nevpustily „nežádoucího“ člena ruské delegace do Česka. Čekejte odvetu, zuří Moskva

Autor: ČTK - 
6. března 2019
15:38

Incident, kdy české úřady nepustily do země z bezpečnostních důvodů člena delegace ruského ministra průmyslu a obchodu Denise Manturova, pozitivní atmosféru nezlepšil, jak uvedl ve středu na tiskové konferenci v Praze Manturov. Tuto otázku budou prý muset řešit na bilaterální úrovni ministerstva zahraničí obou zemí. Rusko již před tím v reakci uvedlo, že se má Česko připravit na odvetu.

Manturov v pondělí přiletěl na několikadenní návštěvu ČR. V Praze se mimo jiné zúčastnil středečního jednání česko-ruské mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci.

O incidentu informoval server Deník N, podle kterého jde o někdejšího dlouholetého pracovníka ruského velvyslanectví v Praze Andreje Kuzněcova.

Podle zdrojů serveru je dotyčný několik let na seznamu nežádoucích osob a je spolupracovníkem ruských tajných služeb. České ministerstvo zahraničí podle mluvčího Michala Bucháčka nechtělo věc komentovat.

Ruské velvyslanectví v ČR podle agentury TASS incident označilo za nepřátelský projev, který nezůstane bez odpovědi. Podle deníku jde o muže, který je českými i spojeneckými službami ověřen jako spolupracovník ruských tajných služeb.

zeleny.ropak ( 6. března 2019 16:26 )

No, atoš co? To je taková hra. Oni zase do Ruska nepustí Štětinu nebo takového Klvaňu, až si budou chtít zajet na Krym se ohřát.

Zobrazit celou diskusi