Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Pilulka proti předčasnému vyvrcholení: Až 4x delší sex

Autor: Martin Valeš - 
7. února 2019
05:40

Mužům svítá naděje na delší sex. Vlastně nejen jim, i jejich ženám. Američané testují pilulku proti předčasné ejakulaci. Předběžné výsledky vypadají slibně: Sex je po ní až čtyřikrát delší!

„Ženy se těší z vytrvalého milence; s letmým však k slasti nedospěvše, jeví nevrlost,“ praví už staroindická Kámasútra. Zatímco většina samců má hotovo do pár vteřin, homo sapiens si styk pro potěchu prodloužil a obvykle vydrží čtyři až osm minut. Pokud je to výrazně dříve – zpravidla se udává jedna minuta od vniknutí do partnerky/ra – hovoříme o předčasné ejakulaci.

„Nevíme přesně, kolika mužů se to týká, mnozí ze studu vůbec nejdou k lékaři, ale může to být až každý třetí,“ cituje deník The Sun doktorku Sarah Jarvisovou. Navíc některé dotyčné pány to možná ani netrápí, jejich partnerky ale ano.

„Může to mít velký dopad na sebevědomí a vztahy, dokonce vést k depresím. Jenže muži mnohdy přijdou, až když dostanou kopačky,“ dodává Jarvisová.

Testy na 88 mužích

Předčasná ejakulace má hlavně psychické příčiny – na rozdíl od erektilní dysfunkce, která se často pojí se srdečními chorobami a cukrovkou – dá se napravit lékem. Cligosiban utlumí účinek oxytocinu, »hormonu štěstí«, který zřejmě ejakulaci vyvolává. Studie se zúčastnilo 88 mužů, kteří průměrně vrcholili za 33 vteřin. Po šesti týdnech terapie přicházel vrchol po 125 sekundách, čili po době skoro čtyřnásobné!

Víte, že...

Podobně nadějně to vypadá s mužskou antikoncepcí. Osmdesát britských párů bude rok používat pouze hormonální krém NES/T, který v mozku mužů zcela vypne produkci spermií.

jaarek ( 7. února 2019 08:30 )

pro nektere zeny to bude vitana zmena misto dvaceti vterin osmdesat

Zobrazit celou diskusi