Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nutil migranty lehat do zvratků. Šéf azylového centra vyfasoval 30 tisíc pokutu

Autor: Mii, ČTK - 
23. ledna 2019
00:02

Podmínečný trest v délce jednoho roku a tří měsíců v úterý od soudu v Siegenu v Severním Porýní-Vestfálsku dostal někdejší vedoucí azylového zařízení v nedalekém Burbachu, v němž zaměstnanci šikanovali a zneužívali běžence. Musí také zaplatit pokutu 1200 eur (30 700 Kč).

Z ponižování uprchlíků jsou v odděleném procesu obžalovány tři desítky lidí. Státní zastupitelství jim klade za vinu, že se mezi koncem roku 2013 a zářím roku 2014 v různém složení podíleli na celkem 54 trestných činech vůči běžencům.

Patřilo mezi ně i zavírání uprchlíků, kteří se například kouřením či požitím alkoholu provinili proti pravidlům, na takzvané „problémové pokoje“, a to až na několik dní. Opustit je mohli jen tehdy, když byl čas jídla nebo když potřebovali na toaletu.

V „problémových pokojích“ navíc někteří uprchlíci čelili nátlaku personálu, byli ponižováni nebo okradeni. Videa a fotografie při tom pořízené se před více než čtyřmi lety dostaly na veřejnost, kde vyvolaly pobouření. Ukazují třeba, jak strážci nutí lidi lehnout si na matraci špinavou od zvratek, nebo jak jeden ze strážců stojí s nohou na krku na zemi spoutaného běžence.

Proces se 30 obžalovanými má pokračovat nejméně do května. Soud s bývalým šéfem zařízení naproti tomu trval jen několik týdnů. Při stanovení relativně nízkého trestu vzal soud v potaz i to, že se muž, který podle něj měl na svědomí 33 případů omezení na svobodě, kompletně doznal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petrw ( 24. ledna 2019 07:20 )

a poplavali by bez lodi hezky sup do more a vsichni

pavel11 ( 23. ledna 2019 10:53 )

havlisti,aktivisti,piráti by jim koupili dárkové koše

Mrdka ( 23. ledna 2019 10:25 )

V pořádku, jen ať jim pořádně naloží.

ollina ( 23. ledna 2019 09:10 )

Němci jim posluhujou a chovají se jako otroci

mandat ( 23. ledna 2019 08:24 )

Tak to Blesk zase popisuje jen z polovicky pravdu. Migranti v Nemecku chlastaji, delaji jen bordel,neuklizi po sobe,kali, moci na chodbach.Dokonce policie to musi po nich uklizet a kdyz je vse uklizene, tak dalsi migrant jde a vydela se na prave vycistenou chodbu.Migranti rvou, ze jsou muslimove,ale berou drogy a piji alkohol, pak vsude zvraci a vali se v rom sami.Je vubec zazrak, ze jeste u te nevychovane bandy nekdo pracuje a uklizi po nich. Migranti prodavaji drogy,kradou,maji nekolik identit, ted posledni vrah z Afganistanu ma 11 identit.Rika se, ze prumerne maji 5 identit,ubytovani,jidlo,dopravu,lekare,tlumocniky,soudy ,kurzy maji zdarma a jeste jim to nestaci.Znasilnuji,prepadavaji,mlati a zkopou duchodkyni nebo invalidu do bezvedomi jen tak pro zabavu. O tom nepisete,co ?????V Nemecku jsou znasilnovane 84 lete babicky na hrbitove, tlupy Somalcu a Eritrejcu na ne cekaji a pak babicky zkopou do bezvedomi a rozbijou jim lebecni kosti.Ted se znasilnuji male deti,zase v tlupach, ty zbabelci prepadavaji v 5 az 10 lidech,kdyz je nahodou chyti,tak rvou, ze to ty deti a zeny chtely,protoze byly samotne na ulici.Proc nepisete o tom ?????????

Zobrazit celou diskusi