Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Opilá kolegyně prince Harryho sexuálně obtěžovala vojáka. Měkký trest pobouřil

Autor: peb - 
20. ledna 2019
17:30

Příslušnice britské armády Corrie-Alice Holmesová (25) se násilně tiskla na svého kolegu a pokoušela se ho políbit. Někteří muži v armádě jsou pobouřeni, že za svůj čin dostala jen napomenutí. A poukazují na rozdíly mezi tresty za sexuální obtěžování u mužů a u žen. O případu informoval web Daily Mail.

Příslušnice prestižního praporu kavalérie, ve kterém sloužili i princové Harry a William, byla potrestána poté, co sexuálně obtěžovala svého kolegu během služby. Počínání opilé Holmesové zastavil až důstojník, kterého přivolalo volání o pomoc napadeného vojáka. 

Na druhý den byla vojákyně předvolána před vyšší důstojníky a formálně varována, že pokud by se incident opakoval, mohla by být vyřazena z armády. 

Rozhněvaní muži: Chlap by měl obrovský problém

Vojáci ale obviňují vedení z dvojího metru. Holmesová podle nich dostala výrazně nižší trest, protože je to žena. Pokud by prý stejný čin spáchal muž, byl by okamžitě uvězněn. Minulý rok byl totiž vojín, který sahal na svou kolegyni v nočním klubu, za tento čin odsouzen k devítiměsíčnímu pobytu za mřížemi a okamžitému propuštění ze služby. 

„Kluci si opravdu myslí, že z toho vyšla lehce a že kdyby to samé udělal chlap, měl by obrovský problém,“ uvedl zdroj z jednotky. Nadřízení poškozeného události ale podle vyjádření některých vojáků brali spíše na lehkou váhu. Jeden z nižších důstojníků mu měl říct, aby se vzchopil a přestal si stěžovat. 

„Očekáváme od svého personálu vysoký standard chování, ať už ve službě nebo mimo ni. Bereme podobné stížnosti velice vážně,“ uvedl k incidentu mluvčí britské armády. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Mrdka ( 21. ledna 2019 23:17 )

A PROČ JI PROSTĚ NEOPR CAL?

HledacPravdy ( 21. ledna 2019 04:14 )

Je asi spíš štve, že ten chlap dostal moc, než že by ta Holmesová dostala málo.

5nastolevceskych ( 21. ledna 2019 01:21 )

No kdyby byla "hezká" jako Francka, také bych volal o pomoc.

russoo ( 20. ledna 2019 20:01 )

"Počínání opilé Holmesové zastavil až důstojník, kterého přivolalo volání o pomoc napadeného vojáka." Co to bylo za vola? To byla buznička ne? Ukažte mi chlapa, který bude volat o pomoc, když se ho mladá a hezká žena snaží políbit?????

Taurus70 ( 20. ledna 2019 19:21 )

Samy gay a impotent to je cela Britska armada😂😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi