Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Některé ženy vás odpálí.“ Putinova armáda vytáhla v kalendáři „tajné zbraně Kremlu“

Autor: Mii - 
28. prosince 2018
20:35

S uplynulým rokem se tento týden loučilo ruské ministerstvo obrany. Při té příležitosti odhalilo oficiální kalendář tamní armády, ve kterém se chlubí svou vojenskou technikou a armádními příslušníky. Lidé v něm každý měsíc najdou fotografii tanku, rakety nebo vojáků doplněnou o popisek, u kterého není jisté, zda jej armáda zamýšlela vážně, nebo jde o novoroční vtip.

Kdo by si chtěl kalendář zakoupit, může tak učinit přímo na stránkách ruského ministerstva obrany. Počet kusů je přitom limitovaný. Úřad chce ukázat, jak silná ruská armáda je a že se s ní netají.

Hned v lednu je použita fotografie mezikontinentální balistické rakety Topol-M schopné přepravit nukleární hlavici. U ní ministerstvo napsalo komentář „dopravíme náklad do každého koutu světa“.

I v únoru je fotografie kusu techniky, tentokrát strategického bombardéru Tupolev Tu-95, kterému NATO přezdívá Medvěd. U jeho obrázku v kalendáři stojí „ruští medvědi nikdy nespí“.

V březnu lidé mohou najít snímek čtyř ruských armádních kadetek, kdy tři mají rozmazaný obličej a jedna se dívá směrem k fotoaparátu. K tomu je v kalendáři napsáno „upřený pohled je tajná zbraň Kremlu“. Na duben je pak použit záběr dvou ruských specialistů na boj ve sněhu.

Ruský armádní kalendář na rok 2019 obsahuje fotografie techniky, vojáků a podivné komentáře Ruský armádní kalendář na rok 2019 obsahuje fotografie techniky, vojáků a podivné komentáře | Ministerstvo obrany Rusko

Odpálená raketa na Nový rok

V květnu lidé opět najdou dvě ruské ženy v uniformách, tentokrát ale dvě holčičky. U nich ministerstvo píše, že „se připravují na vojenskou přehlídku v roce 2033“ s odkazem na jejich nízký věk. Rusko pořádá vojenskou přehlídku každoročně 9. května k příležitosti kapitulace Německa v druhé světové válce.

Červen je vybaven fotografií skupiny několika vojáků, kteří si pečlivě prohlížejí své zbraně. U nich stojí věta „kontrola techniky před koncertem“. Červenec má obrázek stanice k odpalování raket s hláškou „tvrdý ruský elektrický waflovač“ a srpen obrázek bojového vrtulníku Mi Mi-24 přezdívaného Krokodýl, u kterého ministerstvo píše „ruská esa dokážou donutit létat i krokodýly“.

Září má opět fotografii vojáka ženského pohlaví, tentokrát sniperky s komentářem „některé ženské vás odpálí“. Říjen vojáka s kulometem popsaného jako „pokročilý uživatel počítače“ a listopad dalšího vojáka, který pro změnu ovládá přenosný naváděcí protitankový systém.

Nakonec pro prosinec je schován snímek odpálené rakety, ze které jde kouř a na obloze jsou patrně viditelné trajektorie. U toho ministerstvo stručně píše „ohňostroj na Nový rok“.

Kalendář si můžete prohlédnout zde:

asijo ( 29. prosince 2018 05:05 )

Máš vlastní zkušenost.

ivoadIIer ( 29. prosince 2018 04:37 )

Ty překlady do češtiny dělal nějaký blb. "Některé ženy vás odpálí" - správně má být ..připraví o hlavu. Nikoliv upřený pohled, ale střelba očima. Atd.

pulsar ( 28. prosince 2018 22:52 )

J.ebnuti ludia!

makmark ( 28. prosince 2018 20:59 )

Pekny. Ladi nástroje na vyprovokovany koncert

Zobrazit celou diskusi