Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Austrálie truchlí. Svalnatý klokan Roger, který okouzlil svět, pošel

Autor: BBC, FiM - 
10. prosince 2018
16:05

Australský klokan Roger, který udivoval svými obřími rozměry, o víkendu pošel. Byl vysoký víc než dva metry, vážil 89 kilogramů a měl svaly, za které by se nemusel stydět leckterý kulturista. Roger, kterého zachránili jako mládě, trpěl v poslední obě artritidou. Za poslední tři roky se stal zřejmě nejznámějším klokanem na světě.

Roger se dožil dvanácti let, což je z hlediska délky klokaního života průměr.

Klokan neměl snadný život, jeho matku totiž zabil neopatrný automobilový řidič. A možná i proto mu příroda nadělila kromě nesnadného dospívání bez rodiče i hodně nadprůměrné tělesné rozměry. Tenhle příběh měl ovšem happy end, osiřelého Rogera se totiž ujal Chris „Brolga“ Barnes, který si ho okamžitě zamiloval. Svého klokana kvalitně vykrmoval, ale nejen to, začal s ním dokonce trénovat kickbox.

Koučink od jeho majitele se na vačnatci typického pro Austrálii postupem času stále více podepsal. Měl svaly, jaké by mu mohl závidět kdejaký návštěvník posiloven, a díky tomu budil u lidí respekt. „Jeho denní režim byl sparing s jeho lidskou mámou – mnou. Také miloval mačkání plechových kbelíků,“ poznamenal Chris Brolga Daily Mailu k tomu, čemu se Roger během svého života se svým „páníčkem“ věnoval.

I nadprůměrně vyvinutí klokani ovšem nežijí věčně, a tak i Roger se musel navždy rozloučit se svým majitelem i se svými fanoušky a obdivovateli. Stalo se tak o uplynulém víkendu.

„Byl ještě dítě, když jsem ho zachránil na silnici, kde byla jeho matka zabita po střetu s autem,“ řekl Chris „Brolga“ Barnes BBC. „Zpočátku jsme si byli blízcí, ale záhy se na mě začal dívat spíš jako na svou konkurenci a chtěl se mnou bojovat,“ dodal Barnes.

Roger se stal terčem světové pozornosti v roce 2015, kdy jeho obrázky obletěly svět. 

Rogerův životní příběh i jeho fyziologický vývoj k němu záhy obrátily pozornost, stal se součástí různých videí, televizního vysílání i reklam. „Lidé ho měli rádi a věnovali mu svou pozornost,“ podotkl ještě Barnes. Ne vše ale bylo idylické, v poslední době se Roger potýkal s artritidou a ztrátou vidění.  

Lidé si Rogera opravdu oblíbili, jak je vidět z toho, co se odehrává po jeho smrti. „Teď, když zemřel, opět se těšíme od lidí velké pozornosti a dostáváme kondolence a přání od lidí z celého světa.“

Klokani se mohou dožívat až 14 let, ale jen zřídkakdy se této délky dožívají, když žijí ve volné přírodě. Délka Rogerova života tak byla průměrná, jeho svaly, výška a váha nadprůměrná, stejně jako jeho popularita u veřejnosti napříč státy.

Video  Klokan mu ohrožoval psa, muž zvíře zboxoval! Podívejte se na video!  - Facebook.com
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi