Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výročí Trumpovy inaugurace ozáří krvavý Měsíc. „Zlé znamení,“ odtušil pastor

Autor: Mii - 
7. prosince 2018
16:00

Krvavý Měsíc a druhé výročí inaugurace amerického prezidenta Donalda Trumpa. Dvě události, které spojuje jedno datum: 20. leden 2019. Ačkoli jde o pouhou náhodu, americký pastor Paul Begley je přesvědčen, že shoda se neděje jen tak. Podle něj se máme připravit na zlé časy, protože kombinace krvavého Měsíce a Trumpa nevěstí nic dobrého.

Begley na svůj YouTube kanál pravidelně dává videa o konci světa. Že krvavý Měsíc upoutal jeho pozornost, není nic překvapivého, neobvyklý meteorologický jev slouží jako předzvěst nešťastných událostí už dlouhá staletí.

Mimořádně intenzivní krvavý Měsíc by měl být v noci z 20. a 21 ledna 2019. V tu samou dobu se bude druhé výročí inaugurace Donalda Trumpa„Zcela jistě jde o znamení,“ říká Begley se svém videu. Následně cituje několik pasáží z Bible, ve kterých je uvedeno, že krvavý Měsíc nastane v soudný den a že Amerika bude hrát významnou roli v nastávajícím konci světa.

Přírodní fenomén má vědecké vysvětlení

Krvavý Měsíc je ve skutečnosti zcela přírodní fenomén, který má přesné vědecké vysvětlení. Děje se navíc poměrně běžně – někdy i třikrát do roka. Nazývá se tak stav, kdy dojde k zatmění Měsíce, při kterém je stále slabě vidět. To způsobuje refrakce slunečního svitu v horních vrstvách zemské atmosféry.

Jak je světlo rozptýleno, tak se zbarví do hnědočervených tónů. Zbarvení je pokaždé trochu jiné, někdy více červené, někdy méně. Když je velmi temně červené, nastane právě takzvaný krvavý Měsíc.

Lednový úkaz by měl být spojený ještě se superměsícem, kdy se bude těleso jevit větší, než běžně je. Půjde tak o „superkrvavý Měsíc“. Jev by měl být pozorovatelný i z Česka.

Video  Rudý Měsíc a nebeská show století: Takhle zatmění viděli z Řecka  - Reuters, Hudebnibanka.cz / Wonderfull Moonlight
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 7. prosince 2018 16:23 )

Bude konec světa a USA v tom bude hrát významnou roli. To je věštba jako hovado.

lunatic ( 7. prosince 2018 16:19 )

No,já jen doufám,že pan pastor neplýtvá slovy ,jakou může dát záruku? V takovém případě chci být pohřben obličejem dolů,aby mi svět mohl políbit p...l

Zobrazit celou diskusi