Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie chce obvinit izraelského premiéra Netanjahua a jeho ženu. Měli brát úplatky

Autor: ČTK - 
2. prosince 2018
11:43

Izraelská policie v neděli doporučila obvinit premiéra Benjamina Netanjahua i jeho ženu Saru z korupce v souvislosti s vyšetřováním telekomunikační společnosti Bezeq. Policie uvedla, že má pro to dost důkazů. Netanjahu závěr policejního vyšetřování odmítl. Premiér je vyšetřován ještě v dalších kauzách a tyto skandály ohrožují stabilitu vlády, soudí izraelský tisk.

Kromě manželů Netanjahuových by podle policie mohlo začít také stíhání mediálního magnáta Šaula Eloviče a jeho ženy Iris.

V policejní zprávě stojí, že je Netanjahu podezřelý z přijetí úplatků a z konfliktu zájmů. Výsledek vyšetřování policie předala úřadu generálního prokurátora, který rozhodne, zda stíhání bude zahájeno.

Je to třetí případ, v němž policie doporučuje zahájit premiérovo stíhání, píše list Haarec. V Izraeli se kauza označuje jako případ 4000. Podle policie existují důkazy, že Netanjahu přijal úplatky a snažil se ovlivnit média ve svůj prospěch.

Premiér podle vyšetřovatelů s Elovičem jako většinovým vlastníkem Bezequ uzavřel vzájemně výhodné partnerství - Netanjahu firmě zajistil výnosné regulační opatření výměnou za příznivé zpravodajství o sobě na serveru Walla, který je součástí Bezequ. Netanjahu do loňska řídil ministerstvo telekomunikací.

spliny ( 2. prosince 2018 14:28 )

To jsem se nasmála to u nás v tom případě by musela být za úplatky zavřená celá česká vláda!! kéž by se to stalo!!!!!!!!

cocumysvole ( 2. prosince 2018 12:53 )

To je divný že se papaláš dostal k lizu.

Zobrazit celou diskusi