Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Oko za oko: Muž najel autem do slona, ten ho zlostí ušlapal k smrti

Autor: Mii - 
1. prosince 2018
19:21

Se slony není radno si zahrávat. Naplno to ve středu večer pocítil muž, který nedaleko thajského národního parku Khao Yai omylem najel autem do nohy slonu indickému. Před mohutným zvířetem nezvládl zpomalit. Zvíře incident tak rozzuřil, že auto rozdupalo, přičemž rozdrtilo i nepozorného řidiče. Informuje o tom agentura AP.

Podle thajské policie si řidič smrt způsobil z nepozornosti. Kolem celého národního parku Khao Yai jsou cedule, ať lidé na procházející slony dávají pozor. Často se totiž mohou vydat i do neobvyklých končin a za vyznačené hranice. Nikdy navíc není dobrý nápad najet v plné rychlosti zezadu autem do slona, jelikož ho to zcela jistě rozzlobí.

Stalo se tak i v tomto případě. Slon se natolik rozhněval, že nejdříve vozidlu sešrotoval motor a následně celou konstrukci. Jelikož řidič v té chvíli v autě seděl, byl doslova rozdrcený k smrti.

„Sloni nevycházejí v průběhu dne, ale jakmile se trochu setmí, začnou se procházet,“ vysvětloval místní policejní kapitán Kemchat Paedkaew, jaký režim mají. Podle něj masivní zvířata zabijí v oblasti v průměru dva lidi ročně. Slon, kterého se týkal současný incident, byl odveden zpět do jádra parku a úřady jej budou krátce sledovat.

Smrt kvůli fotografii slona

Již v roce 2015 dva sloni poškodili několik vozidel, která projížděla kolem parku Khao Yai. Zničili také místní obchod a drobnou restauraci. Žádný člověk ale při těchto incidentech nezemřel, ani nebyl zraněn. Park přesto na určitý čas vyhlásil zákaz vstupu a změnil turistickou trasu, aby zajistil, že se nikomu nic nestane.

K fatálnímu kontaktu se slonem došlo ale před dvěma měsíci, kdy tvor ušlapal k smrti německou turistku v zimbabwské safari. Stalo se tak poté, co 49letá žena přišla ke zvířeti moc blízko, protože si ho chtěla vyfotit. Na způsobená zranění následně zemřela v nemocnici.

iFender ( 2. prosince 2018 15:08 )

To je v poradku!

europa ( 2. prosince 2018 05:02 )

Lidé neustále zvířata otravují, pak ať se nediví následkům.

al.bunda ( 1. prosince 2018 19:59 )

Miř Babišovi mezi oči,povídá Kalousek a zbytek už bude zřejmý po volbách

Zobrazit celou diskusi